Syksyn hurmaavat
omenaherkut

Olemme koonneet tälle sivulle koko joukon hurmaavia omenareseptejä. Valitse niistä suosikkisi ja tee hyvää. Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Kinuskilla aateloitu omenakakku

Omena-kaurapaistos

Uuniomenat

Helppo omenapiiras

Jogurttiomenapiirakka

Muscovado-omenapaistos

Nougat-omenaruudut

Omenakeikauskakku

Gluteeniton omenapiirakka

Omenatarhurin britatorttu

Hedelmäinen toscapiiras

Kuorrutettu omenakakku

Muscovado-omenat

Omppupavlova

Helppo omenapiirakka

Omena-ricottakakku

Omenakiisseli

Omenajäätelö

Katso maistuvat omenahilloreseptit

Usein kysyttyjä kysymyksiä omenoista

Omenoista voi leipoa piirakkaa, kakkua, muffinseja, pullia, galettea, kääretorttua, kahvikakkua ja leipää – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Valmista hilloa, sosetta, mehua, pellillinen piirakkaa, omenakeikauskakkua, uuniomenoita, omena-kaurapaistosta, kuivattuja omenaviipaleita, siideriä tai vaikka kotitekoista omenavinegretteä.

Kokeile leivonnaisten ja jälkiruokien lisäksi hilloa, mehua, sosetta, chutneyita, kuivattuja viipaleita, etikkaa, siideriä tai lahjoita ylimääräiset eteenpäin.

Säilö hilloksi, soseeksi, viipaleina pakastimeen tai kuivaa uunissa.

Hillosokerilla ohjeitamme noudattaen valmistetut, purkitetut ja säilytetyt hillot säilyvät avaamattomina noin vuoden.  Avatut hillopurkit on hyvä käyttää mahdollisimman pian.

Kyllä voi. Pilko omenat kattilaan, keitä vedessä ja siivilöi. Makeuta ja mausta halutessasi esimerkiksi inkiväärillä tai sitruunalla. Tai keitä omenamehu mehumaijalla.

Pakasta omenalohkot, -kuutiot tai -sose – sopii hyvin piirakoihin, kiisseleihin ja puuroihin myöhemmin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?