
Syksyn hurmaavat
omenaherkut
Olemme koonneet tälle sivulle koko joukon hurmaavia omenareseptejä. Valitse niistä suosikkisi ja tee hyvää. Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!
Katso maistuvat omenahilloreseptit
Usein kysyttyjä kysymyksiä omenoista
Omenoista voi leipoa piirakkaa, kakkua, muffinseja, pullia, galettea, kääretorttua, kahvikakkua ja leipää – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.
Valmista hilloa, sosetta, mehua, pellillinen piirakkaa, omenakeikauskakkua, uuniomenoita, omena-kaurapaistosta, kuivattuja omenaviipaleita, siideriä tai vaikka kotitekoista omenavinegretteä.
Kokeile leivonnaisten ja jälkiruokien lisäksi hilloa, mehua, sosetta, chutneyita, kuivattuja viipaleita, etikkaa, siideriä tai lahjoita ylimääräiset eteenpäin.
Hillosokerilla ohjeitamme noudattaen valmistetut, purkitetut ja säilytetyt hillot säilyvät avaamattomina noin vuoden. Avatut hillopurkit on hyvä käyttää mahdollisimman pian.
Kyllä voi. Pilko omenat kattilaan, keitä vedessä ja siivilöi. Makeuta ja mausta halutessasi esimerkiksi inkiväärillä tai sitruunalla. Tai keitä omenamehu mehumaijalla.
Pakasta omenalohkot, -kuutiot tai -sose – sopii hyvin piirakoihin, kiisseleihin ja puuroihin myöhemmin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?