Ainekset
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 omenaa raastettuna (n. 4 dl)
1 dl auringonkukansiemeniä
noin 14 dl vehnäjauhoja (tai 4 dl sämpyläjauhoja ja noin 1 l vehnäjauhoja)
Ohjeet
Murenna hiiva taikinakulhoon. Kaada vesi päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, siirappi, omenaraaste ja auringonkukansiemenet.
Vaivaa jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta liinan alla 40 minuuttia.
Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Muotoile siitä nelikulmainen levy voideltuun uunipannuun tai leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa taikinalevy ruuduiksi. Anna nousta 20 minuuttia.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.