Omenainen pannuleipä

Omenaraaste antaa erityistä makua ja mehevyyttä syksyiselle vehnäleivälle.

2 tuntia

Arviot (13 kpl)

Ainekset

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2–3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 omenaa raastettuna (n. 4 dl)
1 dl auringonkukansiemeniä
noin 14 dl vehnäjauhoja (tai 4 dl sämpyläjauhoja ja noin 1 l vehnäjauhoja)

Ohjeet

Murenna hiiva taikinakulhoon. Kaada vesi päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, siirappi, omenaraaste ja auringonkukansiemenet.

Vaivaa jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna nousta liinan alla 40 minuuttia.

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Muotoile siitä nelikulmainen levy voideltuun uunipannuun tai leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa taikinalevy ruuduiksi. Anna nousta 20 minuuttia.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!