Omena-ricottakakku

Leivo mehevä kahvikakku! Helppo omena-ricottakakku sisältää omenahilloa ja ricottajuustoa.

noin 28 palaa

PT1H

1½ tuntia + 12 tuntia

Arviot (92 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl Dansukker Taloussokeria
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1½ dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rs (250 g) ricottajuustoa
1 dl (120 g) omenahilloa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Mittaa sokeri, jauhot, mausteet ja kohotusaineet sekoituskulhoon. Sekoita hyvin.

Sekoita toisessa kulhossa ricotta, omenahillo, kerma, kananmunat ja sulatettu, haaleaksi jäähdytetty rasva. Lisää seos kuivien aineiden päälle. Sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. nuolijalla pohjaa myöten huolellisesti käännellen.

Voitele rengasvuoka (noin 3 l) ja kaada taikina vuokaan. Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku vuoasta.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa foliolla suojattuna seuraavaan päivään.

Siivilöi kakun päälle tomusokeripilvi ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?