Omena-ricottakakku

Leivo mehevä kahvikakku! Helppo omena-ricottakakku sisältää omenahilloa ja ricottajuustoa.

noin 28 palaa

1½ tuntia + 12 tuntia

Arviot (64 kpl)

Ainekset

3 dl Dansukker Taloussokeria
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1½ dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rs (250 g) ricottajuustoa
1 dl (120 g) omenahilloa
1 dl kermaa
2 kananmuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Mittaa sokeri, jauhot, mausteet ja kohotusaineet sekoituskulhoon. Sekoita hyvin.

Sekoita toisessa kulhossa ricotta, omenahillo, kerma, kananmunat ja sulatettu, haaleaksi jäähdytetty rasva. Lisää seos kuivien aineiden päälle. Sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. nuolijalla pohjaa myöten huolellisesti käännellen.

Voitele rengasvuoka (noin 3 l) ja kaada taikina vuokaan. Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku vuoasta.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa foliolla suojattuna seuraavaan päivään.

Siivilöi kakun päälle tomusokeripilvi ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.