Ainekset
3 dl Dansukker Taloussokeria
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1½ dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rs (250 g) ricottajuustoa
1 dl (120 g) omenahilloa
1 dl kermaa
2 kananmuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna
Viimeistelyyn
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Mittaa sokeri, jauhot, mausteet ja kohotusaineet sekoituskulhoon. Sekoita hyvin.
Sekoita toisessa kulhossa ricotta, omenahillo, kerma, kananmunat ja sulatettu, haaleaksi jäähdytetty rasva. Lisää seos kuivien aineiden päälle. Sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. nuolijalla pohjaa myöten huolellisesti käännellen.
Voitele rengasvuoka (noin 3 l) ja kaada taikina vuokaan. Paista 160 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa kakku vuoasta.
Anna kakun jäähtyä jääkaapissa foliolla suojattuna seuraavaan päivään.
Siivilöi kakun päälle tomusokeripilvi ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?