Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omena-murupiirakka saa pinnalleen muruseoksen maissihiutaleista.

8 annosta / 1 iso tai 2 pientä piirakkaa

PT40M

45 min

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Muru
40 g voita tai margariinia
4 dl maissihiutaleita (corn flakes)
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl kanelia
Taikina
3 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
Pinnalle
3 (noin 360 g) keskikokoista omenaa
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja rouhaise ne murumaiseksi käsin tai yleiskoneessa.

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita hyvin. Lisää siirappi, sulatettu rasva ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina voideltuun piirasvuokaan, yhteen ø 27 cm tai kahteen ø 20 cm. Raasta kuoritut omenat karkeaksi ja levitä raaste taikinan päälle vuokaan, valuta siirappi omenaraasteen päälle ja ripottele muruseos pinnalle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana vaalean luomusiirapin ja kermavaahdon kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?