Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omena-murupiirakka saa pinnalleen muruseoksen maissihiutaleista.

8 annosta / 1 iso tai 2 pientä piirakkaa

45 min

Arviot (17 kpl)

Ainekset

Muru
40 g voita tai margariinia
4 dl maissihiutaleita (corn flakes)
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl kanelia
Taikina
3 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
Pinnalle
3 (noin 360 g) keskikokoista omenaa
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja rouhaise ne murumaiseksi käsin tai yleiskoneessa.

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita hyvin. Lisää siirappi, sulatettu rasva ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina voideltuun piirasvuokaan, yhteen ø 27 cm tai kahteen ø 20 cm. Raasta kuoritut omenat karkeaksi ja levitä raaste taikinan päälle vuokaan, valuta siirappi omenaraasteen päälle ja ripottele muruseos pinnalle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana vaalean luomusiirapin ja kermavaahdon kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?