Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omena-murupiirakka saa pinnalleen muruseoksen maissihiutaleista.

8 annosta / 1 iso tai 2 pientä piirakkaa

45 min

Arviot (23 kpl)

Ainekset

Muru
40 g voita tai margariinia
4 dl maissihiutaleita (corn flakes)
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl kanelia
Taikina
3 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
Pinnalle
3 (noin 360 g) keskikokoista omenaa
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Mittaa muruseoksen aineet kulhoon ja rouhaise ne murumaiseksi käsin tai yleiskoneessa.

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon, sekoita hyvin. Lisää siirappi, sulatettu rasva ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina voideltuun piirasvuokaan, yhteen ø 27 cm tai kahteen ø 20 cm. Raasta kuoritut omenat karkeaksi ja levitä raaste taikinan päälle vuokaan, valuta siirappi omenaraasteen päälle ja ripottele muruseos pinnalle.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Tarjoa piirakka haaleana vaalean luomusiirapin ja kermavaahdon kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.