Pihlajanmarja-ansa - Dansukker

Pihlajanmarja-ansa

1 vrk + 1½ tuntia
Pihlajanmarja tarvitsee ympärilleen tasapainottavia makuja ja mehevän syksyisen piirakan omenainen täyte sopiikin siihen erinomaisesti.
Pihlajanmarja-ansa
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

    Pihlajanmarjatäyte

    • 150 g pihlajanmarjoja
    • 400 g omenoita
    • 2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
    • 4 rkl perunajauhoja
    • 2 tl kanelia

    Pohja

    • 225 g voita
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 keltuaista
    • 5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta

    Rahkatäyte

    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 rkl perunajauhoja
    • 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
    • 2 valkuaista

    Pinnalle

    • neljäsosa pohjataikinasta

    Aloita valmistelemalla pihlajanmarjat. Huuhtele marjat, irrota ne tertuista ja laita pakastimeen noin vuorokaudeksi, jotta terävin kitkeryys laimenee. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat kuutioiksi.

    Laita sulaneet marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 10 minuuttia. Lisää omenakuutiot, perunajauhot ja kaneli. Jatka keittämistä muutama minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

    Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai jos haluat nostaa valmiin piirakan vuoasta, vuoraa se leivinpaperilla. Levitä ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.

    Levitä pihlajanmarjatäyte pohjan päälle. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte vuokaan.

    Ripottele jäljelle jäänyt taikina muruiksi pinnalle.

    Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa


    ;