Pihlajanmarja-ansa

Pihlajanmarja tarvitsee ympärilleen tasapainottavia makuja ja mehevän syksyisen piirakan omenainen täyte sopiikin siihen erinomaisesti.

PT1H

1 vrk + 1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pihlajanmarjatäyte
150 g pihlajanmarjoja
400 g omenoita
2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
4 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
Pohja
225 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl perunajauhoja
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
2 valkuaista
Pinnalle
neljäsosa pohjataikinasta

Ohjeet

Aloita valmistelemalla pihlajanmarjat. Huuhtele marjat, irrota ne tertuista ja laita pakastimeen noin vuorokaudeksi, jotta terävin kitkeryys laimenee. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat kuutioiksi.

Laita sulaneet marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 10 minuuttia. Lisää omenakuutiot, perunajauhot ja kaneli. Jatka keittämistä muutama minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.

Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai jos haluat nostaa valmiin piirakan vuoasta, vuoraa se leivinpaperilla. Levitä ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.

Levitä pihlajanmarjatäyte pohjan päälle. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte vuokaan.

Ripottele jäljelle jäänyt taikina muruiksi pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.