Ainekset
Pihlajanmarjatäyte
150 g pihlajanmarjoja
400 g omenoita
2 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
4 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
Pohja
225 g voita
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 keltuaista
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Rahkatäyte
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl perunajauhoja
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
2 valkuaista
Pinnalle
neljäsosa pohjataikinasta
Ohjeet
Aloita valmistelemalla pihlajanmarjat. Huuhtele marjat, irrota ne tertuista ja laita pakastimeen noin vuorokaudeksi, jotta terävin kitkeryys laimenee. Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat kuutioiksi.
Laita sulaneet marjat kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 10 minuuttia. Lisää omenakuutiot, perunajauhot ja kaneli. Jatka keittämistä muutama minuutti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, säästä valkuaiset täytteeseen. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Voitele korkeareunainen piirakka- tai kakkuvuoka (halkaisija 24 cm) tai jos haluat nostaa valmiin piirakan vuoasta, vuoraa se leivinpaperilla. Levitä ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja noin 4 cm:n verran reunoille.
Levitä pihlajanmarjatäyte pohjan päälle. Yhdistä rahkatäytteen sokeri ja perunajauhot keskenään. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada rahkatäyte vuokaan.
Ripottele jäljelle jäänyt taikina muruiksi pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Suojaa pinta alumiinifoliolla, kun se on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.