Omenapullat - omenaleivonnaiset - Dansukker

Omenapullat

25 kpl 1 tunti
Kaneliset omenalohkot maistuvat mehevien vuokapullien päällä. Leivo syksyllä!
Omenapullat
Arvioi: (47kpl)

Ainekset

  • ½ l maitoa
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • ripaus suolaa
  • 12–14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita

Pinnalle

  • munaa voiteluun
  • 4 omenaa
  • Dansukker Kanelisokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon kardemumma, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Laita uunipellille isoja paperivuokia. Laita vuokiin pullat ja litistä niitä.

Paloittele omenat ohuiksi lohkoiksi ja paina pullien päälle omenalohkoja. Voitele reunat munalla ja ripottele pinnalle kanelisokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa seuraksi maitoa tai kaakaota.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;