Omena-kaurapaistos

Kaurainen ja kanelinen kotimaisista omenoista tehty paistos on syksyn paras herkku

4–6 annosta

40 minuuttia

Arviot (1495 kpl)

Ainekset

5–6 isoa omenaa
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl Dansukker Talous- tai Fariinisokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Pese omenat ja poista siemenkota. Lohko omenat kuorineen. Laita reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle kanelisokeria ja fariinisokeria.

Sekoita rasva, kaurahiutaleet ja sokerit keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Ripottele seos omenoiden päälle ja paista 225 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla 15–20 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa seuraksi vaniljajäätelöä, täyteläistä vaniljakastiketta tai vaniljavaahtoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?