Ainekset
Omenatäyte
2 (275 g) keskikokoista omenaa
1 dl omenamehua
1 dl Dansukker Hillosokeria
½ tl kanelia
Jäätelöön
2 dl kahvikermaa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
5 kananmunan keltuaista
Jäätelökerrosten väliin
½–¾ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
Ohjeet
Kuutioi kuoritut omenat. Laita kuutiot, omenamehu, hillosokeri ja kaneli mikrouuninkestävään korkealaitaiseen kulhoon (hillo kuohuu kiehuessaan). Kuumenna täydellä teholla 3–4 minuuttia, sekoita ja jatka kuumentamista vielä 3–4 minuuttia. Jäähdytä.
Mittaa kermat, sokeri, glukoosisiirappi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, sähkölieden kakkosella tai kolmosella tai kaasulieden haudutuspolttimon puoliteholla, koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee ja kuplii hiukan, älä keitä. Jäähdytä.
Sekoita omenatäyte joukkoon.
Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa ja ripottele muscovadosokeria jäätelöseokseen jokaisella sekoituskerralla.
Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele omenajäätelöstä palloja tai lusikoi se mantelipitsikuppeihin tai jäätelömaljoihin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?