Ainekset
Omenatäyte
2 (275 g) keskikokoista omenaa
1 dl omenamehua
1 dl Dansukker Hillosokeria
½ tl kanelia
Jäätelöön
2 dl kahvikermaa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
5 kananmunan keltuaista
Jäätelökerrosten väliin
½–¾ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
Ohjeet
Kuutioi kuoritut omenat. Laita kuutiot, omenamehu, hillosokeri ja kaneli mikrouuninkestävään korkealaitaiseen kulhoon (hillo kuohuu kiehuessaan). Kuumenna täydellä teholla 3–4 minuuttia, sekoita ja jatka kuumentamista vielä 3–4 minuuttia. Jäähdytä.
Mittaa kermat, sokeri, glukoosisiirappi ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, sähkölieden kakkosella tai kolmosella tai kaasulieden haudutuspolttimon puoliteholla, koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee ja kuplii hiukan, älä keitä. Jäähdytä.
Sekoita omenatäyte joukkoon.
Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein pari kolme kertaa ja ripottele muscovadosokeria jäätelöseokseen jokaisella sekoituskerralla.
Anna jäätelön pehmitä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele omenajäätelöstä palloja tai lusikoi se mantelipitsikuppeihin tai jäätelömaljoihin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.