Helppo omenapiirakka - Dansukker

Helppo omenapiirakka

Noin 8 annosta 1 tunti
Klassisen omenapiirakan taikinaristikon alla on pehmeän maukas omenatäyte.
Helppo omenapiirakka
Arvioi: (168kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 2–4 hapahkoa omenaa
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
  • 1/2 dl vettä

Pinnalle

  • Dansukker Kanelisokeria

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä ne lähes pehmeiksi siirapissa ja vedessä.

3. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna.

4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voiseokseen.

5. Painele 3/4 taikinasta piirakkavuokaan. Laita omenalohkot pohjan päälle. Kaulitse loput taikinasta levyksi ja leikkaa siitä nauhoja, joista tehdään ristikko täytteen päälle.

6. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Ripottele kanelisokeria piirakan päälle. Tarjoile lisukkeena esim. vaniljajäätelöä tai kevyesti vatkattua kermavaahtoa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;