Helppo omenapiirakka

Klassisen omenapiirakan taikinaristikon alla on pehmeän maukas omenatäyte.

Noin 8 annosta

1 tunti

Arviot (187 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2–4 hapahkoa omenaa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vettä
Pinnalle
Dansukker Kanelisokeria

Ohjeet

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä ne lähes pehmeiksi siirapissa ja vedessä.

3. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna.

4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voiseokseen.

5. Painele 3/4 taikinasta piirakkavuokaan. Laita omenalohkot pohjan päälle. Kaulitse loput taikinasta levyksi ja leikkaa siitä nauhoja, joista tehdään ristikko täytteen päälle.

6. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Ripottele kanelisokeria piirakan päälle. Tarjoile lisukkeena esim. vaniljajäätelöä tai kevyesti vatkattua kermavaahtoa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!