Muscovado-omenapaistos

Syksyinen omenapaistos saa herkullista makua tummasta Muscovadosokerista.

5–6 annosta

1½ tuntia

Arviot (59 kpl)

Ainekset

100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte
5–10 omenaa (kuorittuna 550 g)
25 g voita tai margariinia
1 tl kanelia
1 tl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten ja sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos vaahtoon. Painele jauhoripotettu taikina piirasvuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunaan. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuori ja lohko omenat. Kuumenna rasva paistinpannussa, lisää omenalohkot ja kaneli. Kuullota lohkoja pannussa noin 10 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Ripottele vehnäjauhot ja muscovado omenalohkoille, sekoita hyvin. Jäähdytä. Kumoa täyte pohjan päälle vuokaan ja ripottele ruokokidesokeri täytteen päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tarjoa lämmin piiras kermavaahdon kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?