Ainekset
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
2 (à 125 g) omenaa raastettuna
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita
Kuorrute
200 g smetanaa tai tuorejuustoa
¾–1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1–2 rkl Dansukker Kanelisokeria
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja raastetut omenat. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kaneli. Kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota pitkänomainen leipävuoka (väh. 1,75 l). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai varrastikulla.
Kumoa ja jäähdytä kakku.
Vaahdota smetana tai tuorejuusto fariini- ja vaniljasokerin kera. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kanelisokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?