Ainekset
3 kananmunaa
2 dl rypsiöljyä
2 (à 125 g) omenaa raastettuna
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja tai mannasuurimoita
Kuorrute
200 g smetanaa tai tuorejuustoa
¾–1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
1–2 rkl Dansukker Kanelisokeria
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon öljy ja raastetut omenat. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kaneli. Kääntele taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota pitkänomainen leipävuoka (väh. 1,75 l). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktail- tai varrastikulla.
Kumoa ja jäähdytä kakku.
Vaahdota smetana tai tuorejuusto fariini- ja vaniljasokerin kera. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kanelisokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?