Jogurttiomenapiirakka

Leivo helposti pellillinen omenapiirakkaa mausteisella jugurttipohjaisella taikinalla.

55 minuuttia

Arviot (447 kpl)

Ainekset

5 dl maustamatonta jogurttia
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl piparkakkumaustetta TAI 1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä ja 1 tl kardemummaa
1 dl rypsiöljyä

Pinnalle
5–6 keskikokoista kotimaista omenaa (n. 500 g)
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai suomalaista Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Sekoita sokerit jogurttiin. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja mausteet keskenään ja lisää ne jogurtin joukkoon kevyesti sekoittaen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun uunivuokaan (koko noin 25 x 35 cm) tai leivinpaperoidulle pellille.

Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi, lado lohkot piirakan päälle. Ripottele omenille hieman sokeria.

Paista piirakkaa 200–225 asteessa 25–30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?