Ainekset
5 dl maustamatonta jogurttia
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl piparkakkumaustetta TAI 1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä ja 1 tl kardemummaa
1 dl rypsiöljyä
Pinnalle
5–6 keskikokoista kotimaista omenaa (n. 500 g)
2 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai suomalaista Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
Sekoita sokerit jogurttiin. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja mausteet keskenään ja lisää ne jogurtin joukkoon kevyesti sekoittaen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun uunivuokaan (koko noin 25 x 35 cm) tai leivinpaperoidulle pellille.
Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi, lado lohkot piirakan päälle. Ripottele omenille hieman sokeria.
Paista piirakkaa 200–225 asteessa 25–30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?