Ainekset
2 isoa tai 4 pientä omenaa
2 rkl voita tai margariinia
1/2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl jauhettua kanelia
2 rkl konjakkia*
Tarjoiluun
kevyesti vatkattua kermaa tai ranskankermaa
Ohjeet
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Sulata rasva paistinpannulla. Lisää sokeri, kaneli ja konjakki. Paista omenalohkot pehmeiksi. Tarjoa heti kermavaahtonokareen kera.
* alkoholiton versio: korvaa konjakki omenatäysmehulla
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?