Uuniomenat

Mikä voisi syksyllä olla parempaa kuin lämpimät uuniomenat ja kylmä vaniljakastike!

4 annosta

1 tunti

Arviot (158 kpl)

Ainekset

4–6 hapokasta omenaa
noin 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl voita tai margariinia

Ohjeet

Pane pestyt, siemenkodattomiksi poratut omenat uunivuokaan.

Valuta siirappia reilusti omenoiden sisään ja pinnalle. Sekoita kanelisokeri, kaurahiutaleet ja pehmeä rasva murumaiseksi ja ripottele seos omenoiden päälle.

Kypsennä uunissa 175 °C 30–45 minuuttia. Paistoaika riippuu omenoiden koosta ja kiinteydestä, kokeile kypsyys cocktailtikulla. Valele omenoita paiston aikana vuokaan kertyneellä liemellä.

Tarjoa uuniomenat lämpiminä kylmän vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?