Omenakeikauskakku

Parhaaseen omena-aikaan eli 4.9. vietetään suomalaisen ruoan päivää. Juhlista päivää leipomalla helppo omenakeikauskakku suomalaisella sokerilla.

8–10 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (97 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl kanelia
1 dl maitoa tai kermaa
3–4 kotimaista omenaa
50 g sulatettua voita
1 dl Dansukker Taloussokeria
ripaus kanelia
Seuraksi
vaniljavaahtoa, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma.

Huuhtele omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa viipaleiksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta pohjalle voisula. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Asettele sitten omenaviipaleet ympyrän muotoon. Kaada päälle taikina ja kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa vaniljavaahdon, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?