Ainekset
10–15 kotimaista omenaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä
Marenki
3 kananmunanvalkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita reunalliseen uunivuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli ja inkivääri.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Nosta sitten lämpötila 250 asteeseen ja valmista sillä välin marenki.
Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Levitä marenkiseos omenoiden päälle ilmavasti lusikalla ja laita vielä uuniin hetkeksi, kunnes marenki saa hieman väriä.
Tarjoa seuraksi halutessasi murustettuja kaurakeksejä tai vaniljajäätelöä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.