Omena-marenkipaistos

Paista omenalohkot uunissa ja kuorruta marengilla. Fariinisokerilla ja kanelilla maustettu omena-marenkipaistos on helppo ja herkullinen syksyinen jälkiruoka.

4–6 annosta

PT40M

45 min

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

10–15 kotimaista omenaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä

Marenki
3 kananmunanvalkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi ja laita reunalliseen uunivuokaan. Sekoita joukkoon fariinisokeri, kaneli ja inkivääri.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla  noin 15 minuuttia. Nosta sitten lämpötila 250 asteeseen ja valmista sillä välin marenki.

Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Levitä marenkiseos omenoiden päälle ilmavasti lusikalla ja laita vielä uuniin hetkeksi, kunnes marenki saa hieman väriä.

Tarjoa seuraksi halutessasi murustettuja kaurakeksejä tai vaniljajäätelöä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?