Helppo omenasose

Helppoon omenasoseeseen tarvitset noin 2,5 kg omenoita ja pussin Hillosokeria. Halutessasi voit maustaa sosetta sitruunamehulla.

1 tunti

Arviot (705 kpl)

Ainekset

2 kg soseutettuja omenia
(noin 2,5 kg käsittelemättömiä omenoita)
2 dl vettä
(1 sitruunan mehu)
1 kg Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Pese omenat huolellisesti, kuori ja poista siemenkodat. Höyrytä omenalohkot pehmeiksi vesitilkassa ja survo soseeksi. Punnitse sose. Lisää vesi, sitruunasta puristettu mehu ja hillosokeri.

Keitä sosetta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo kuumaa sosetta ja pienennä tarvittaessa lämpöä.

Kaada sose puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin, puhdista lasitölkin reunat ja sulje tölkit.

Resepti: Ruokatoimittaja Inga Aaltonen / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.