Ainekset
Fariinimarenki
2 kananmunan valkuaista
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Lämmin omenatäyte
4 (800 g) omenaa (esim. Punainen Atlas tai Fuji)
4 rkl voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia tai muskottipähkinää
Tarjoiluun
1 l vaniljajäätelöä
tuoreita mintunlehtiä
Ohjeet
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.
Tee ensin fariinimarengit: Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, lisää fariinisokeri, johon perunajauhot ja leivinjauhe on sekoitettu, parissa erässä valkuaisvaahtoon vatkaamisen aikana.
Levitä marenkivaahto kahdeksi pyöreäksi, ø 21 cm, pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 90 minuuttia. Avaa uuninluukku ja anna marenkipohjien kuivua uunissa (tai huoneenlämmössä) seuraavaan päivään.
Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Kuumenna voi pannussa ja paista omenalohkoja, kunnes ne pehmenevät ja ovat kauniin värisiä. Sekoita fariinisokeri ja mauste joukkoon.
Siirrä marenkipohja tarjoiluvadille, kauho puolet pakastinkylmästä jäätelöstä päälle ja valuta puolet haaleasta omenatäytteestä jäätelön päälle.
Tarjoa välittömästi täyttämisen jälkeen. Täytä toinen pohja samoin.
Vinkki!
Fariinimarengit ovat sisältä pehmeän venyviä ja päältä rapeita. Herkullisia myös sellaisenaan esim. kahvikupillisen kaverina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?