Ainekset
Fariinimarenki
2 kananmunan valkuaista
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Lämmin omenatäyte
4 (800 g) omenaa (esim. Punainen Atlas tai Fuji)
4 rkl voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia tai muskottipähkinää
Tarjoiluun
1 l vaniljajäätelöä
tuoreita mintunlehtiä
Ohjeet
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.
Tee ensin fariinimarengit: Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, lisää fariinisokeri, johon perunajauhot ja leivinjauhe on sekoitettu, parissa erässä valkuaisvaahtoon vatkaamisen aikana.
Levitä marenkivaahto kahdeksi pyöreäksi, ø 21 cm, pohjaksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 90 minuuttia. Avaa uuninluukku ja anna marenkipohjien kuivua uunissa (tai huoneenlämmössä) seuraavaan päivään.
Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat lohkoiksi. Kuumenna voi pannussa ja paista omenalohkoja, kunnes ne pehmenevät ja ovat kauniin värisiä. Sekoita fariinisokeri ja mauste joukkoon.
Siirrä marenkipohja tarjoiluvadille, kauho puolet pakastinkylmästä jäätelöstä päälle ja valuta puolet haaleasta omenatäytteestä jäätelön päälle.
Tarjoa välittömästi täyttämisen jälkeen. Täytä toinen pohja samoin.
Vinkki!
Fariinimarengit ovat sisältä pehmeän venyviä ja päältä rapeita. Herkullisia myös sellaisenaan esim. kahvikupillisen kaverina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.