Omenakiisseli

Syksyn kotimaisesta omenasadosta kannattaa valmistaa herkullinen omenakiisseli.

4 hengelle

10 minuuttia

Arviot (78 kpl)

Ainekset

3 keskikokoista omenaa
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1 l omenatäysmehua
0,5 dl Dansukker Taloussokeria tai maun mukaan
4 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla raastinterällä. Laita omenat kattilaan kanelisokerin kanssa. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Sammuta liesi hetkeksi.

Mittaa joukkoon omenatäysmehu, sokeri ja perunajauhot.

Laita levy päälle ja hämmennä koko ajan, kunnes neste sakenee. Anna pulpahtaa, mutta älä keitä. Tarkista maku.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?