Omenakiisseli

Syksyn kotimaisesta omenasadosta kannattaa valmistaa herkullinen omenakiisseli.

4 hengelle

PT10M

10 minuuttia

Arviot (98 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 keskikokoista omenaa
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
1 l omenatäysmehua
0,5 dl Dansukker Taloussokeria tai maun mukaan
4 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla raastinterällä. Laita omenat kattilaan kanelisokerin kanssa. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Sammuta liesi hetkeksi.

Mittaa joukkoon omenatäysmehu, sokeri ja perunajauhot.

Laita levy päälle ja hämmennä koko ajan, kunnes neste sakenee. Anna pulpahtaa, mutta älä keitä. Tarkista maku.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?