Hedelmäinen toscapiiras

Hedelmäisen toscapiirakan täytteessä voi käyttää omenoita, päärynöitä, luumuja tai raparperia.

noin 10 palaa

1 h 10 min

Arviot (27 kpl)

Ainekset

Piirastaikina
125 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(vettä)
Täyte
500 g hedelmiä, esim. omenoita, päärynöitä tai luumuja
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Toscakuorrutus
100 g voita tai margariinia
100 g mantelilastuja
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Ohjeet

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Pane jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Paloittele kuoritut hedelmät kasariin. Lisää siirappi, vesi ja perunajauhot. Hauduta, kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet. Kaada hedelmäseos piiraspohjalle.

Sekoita toscakuorrutuksen ainekset kattilassa ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä seos hedelmien päälle. Paista piirasta uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, kermavaahdon tai ranskankerman kera.

Vinkki!
Myös raparperi sopii hyvin täytteeseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?