Hedelmäinen toscapiiras - hedelmäpiirakka - Dansukker

Hedelmäinen toscapiiras

noin 10 palaa 1 h 10 min
Hedelmäisen toscapiirakan täytteessä voi käyttää omenoita, päärynöitä, luumuja tai raparperia.
Hedelmäinen toscapiiras
Arvioi: (24kpl)

Ainekset

    Piirastaikina

    • 125 g voita tai margariinia
    • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • (vettä)

    Täyte

    • 500 g hedelmiä, esim. omenoita, päärynöitä tai luumuja
    • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1/2 dl vettä
    • 2 rkl perunajauhoja

    Toscakuorrutus

    • 100 g voita tai margariinia
    • 100 g mantelilastuja
    • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 rkl maitoa

    Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Pane jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

    Paloittele kuoritut hedelmät kasariin. Lisää siirappi, vesi ja perunajauhot. Hauduta, kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet. Kaada hedelmäseos piiraspohjalle.

    Sekoita toscakuorrutuksen ainekset kattilassa ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä seos hedelmien päälle. Paista piirasta uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, kermavaahdon tai ranskankerman kera.

    Vinkki!
    Myös raparperi sopii hyvin täytteeseen.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;