Ainekset
Piirastaikina
125 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
(vettä)
Täyte
500 g hedelmiä, esim. omenoita, päärynöitä tai luumuja
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Toscakuorrutus
100 g voita tai margariinia
100 g mantelilastuja
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
Ohjeet
Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Lisää tarvittaessa vettä. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Pane jääkaappiin 30 minuutiksi. Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Paloittele kuoritut hedelmät kasariin. Lisää siirappi, vesi ja perunajauhot. Hauduta, kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet. Kaada hedelmäseos piiraspohjalle.
Sekoita toscakuorrutuksen ainekset kattilassa ja anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä seos hedelmien päälle. Paista piirasta uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskea. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, kermavaahdon tai ranskankerman kera.
Vinkki!
Myös raparperi sopii hyvin täytteeseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
 
			Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
 
			Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
 
			Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
 
			Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
 
			Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
 
			Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!
