Tietoa sokerista - Dansukker

Tietoa sokerista

Luonnollista makeutta

Sokeri on luonnollinen raaka-aine, jota meidän leveysasteillamme saadaan sokerijuurikkaasta. Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan, mutta sokerilla on myös monta muuta tärkeää tehtävää, minkä ansiosta se on yksi monipuolisimmista raaka-aineista keittiössäsi. Sokerin avulla mm. leivästä tulee kuohkeampaa, pulla saa kauniin paistovärin ja pakastettavien marjojen väri, maku ja C-vitamiini säilyvät paremmin.

Lue lisää »

Kestävä viljely ja tuotanto

Sokerijuurikas on luonnostaan ympäristöystävällinen kasvi. Se on hyvä kasvi kiertoviljelyyn. Suomessa viljeltäviä sokerijuurikkaita ei tarvitse keinokastella, ne saavat kasvuunsa tarvittavan veden luonnosta. Juurikkaiden sisältämä vesi kierrätetään tuotannon aikana ja jäännöstuotteet, kuten juurikasmassa ja melassi, hyödynnetään eläinrehuissa.

Sertifioidut Reilun kaupan ruokosokerituotteemme tulevat Keski-Amerikasta ja Afrikasta.

Lue lisää »

Enemmän kuin pelkkää makeutta

Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan, mutta sillä on myös monia muita tärkeitä tehtäviä elintarvikkeissa. Sokeri olisi elintarvikkeiden valmistusaine jo ilman makeaa makuakin.

Lue lisää »

Sokerista ja terveydestä

Sokerin kulutus on viime vuosikymmeninä ollut laskeva Suomessa. Suomalaisten kiinnostus terveyttä ja ruoka-aineita kohtaan kasvaa. Olemme koonneet tähän tieteellisiä faktoja sokerista ja terveydestä.

Lue lisää »

Dansukkerin maailma

Dansukker on sinulle, joka rakastat kotona tehtyä, leivottua ja valmistettua. Tutun Taloussokerin, Sirkku- ja Pulmu -palasokereiden ja Tumman Siirapin kaltaisten klassikoiden lisäksi valikoimassamme on käteviä erikoistuotteita, kuten Hillosokeri ja Glukoosisiirappi ja herkullisia maun antajia, kuten Tumma Muscovado ruokosokeri ja aidolla vaniljalla maustettu Vaniljasokeri.

Lue lisää »

Me teemme suomalaista Dansukker Taloussokeria

Sucros Oy ja Suomen Sokeri Oy tarjoavat työtä lähes 300 ammattilaiselle ja noin 600 viljelijäperheelle. Tällä sivulla esittelemme työtämme ja avaamme teille hieman sitä, minkälaisia osaajia tarvitsemme, jotta saamme suomalaisen sokerin pellolta pöytään.

Lue lisää »

Makeus kautta aikojen

Ihmiset ovat aina pitäneet makeasta. On olemassa 15 000 vuotta vanhoja luolamaalauksia, joissa kuvataan villihunajan keruuta. Sokeria on jo pitkään valmistettu sokeriruo’osta, mutta vasta 1800-luvulla aloimme erottaa sitä sokerijuurikkaista.

Lue lisää »

;