Tietoa sokerista

Luonnollista makeutta

Sokeri on luonnollinen raaka-aine, jota meidän leveysasteillamme saadaan sokerijuurikkaasta. Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan, mutta sokerilla on myös monta muuta tärkeää tehtävää, minkä ansiosta se on yksi monipuolisimmista raaka-aineista keittiössäsi.

Enemmän kuin pelkkää makeutta

Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan, mutta sillä on myös monia muita tärkeitä tehtäviä elintarvikkeissa. Sokeri olisi elintarvikkeiden valmistusaine jo ilman makeaa makuakin.

Kestävä viljely ja tuotanto

Sokerijuurikas on luonnostaan ympäristöystävällinen kasvi. Se on hyvä kasvi kiertoviljelyyn. Kasvivuorottelun avulla satotaso pysyy mahdollisimman korkeana vuodesta toiseen. Riittävä kasvivuorottelu pitää myös monivuotiset rikkakasvit kurissa.

Sokerista ja terveydestä

Sokerin kulutus on viime vuosikymmeninä ollut laskeva Suomessa. Suomalaisten kiinnostus terveyttä ja ruoka-aineita kohtaan kasvaa. Olemme koonneet tähän tieteellisiä faktoja sokerista ja terveydestä.

Kenneth Hansen

Me teemme suomalaista Dansukker Taloussokeria

Sucros Oy ja Suomen Sokeri Oy tarjoavat työtä lähes 250 ammattilaiselle ja noin 600 viljelijäperheelle. Tällä sivulla esittelemme työtämme ja avaamme teille hieman sitä, minkälaisia osaajia tarvitsemme, jotta saamme suomalaisen sokerin pellolta pöytään.

Dansukkerin maailma

Dansukker on sinulle, joka rakastat kotona tehtyä, leivottua ja säilöttyä. Tutun Taloussokerin, Sirkku- ja Pulmu -palasokereiden ja Tumman Siirapin kaltaisten klassikoiden lisäksi valikoimassamme on käteviä erikoistuotteita, kuten Hillosokeri ja Glukoosisiirappi ja herkullisia maun antajia, kuten Tumma Muscovado ruokosokeri ja aidolla vaniljalla maustettu Vaniljasokeri.

Makeus kautta aikojen

Ihmiset ovat aina pitäneet makeasta. On olemassa 15 000 vuotta vanhoja luolamaalauksia, joissa kuvataan villihunajan keruuta. Sokeria on jo pitkään valmistettu sokeriruo’osta, mutta vasta 1800-luvulla aloimme erottaa sitä sokerijuurikkaista.

Tummat sokerit ja siirapit

Tutustu luomamme makuympyrän avulla tummien sokereiden ja siirappien makumaailmaan. Vaihtamalla tutun reseptin sokerin tai siirapin toiseen et voi epäonnistua, sen sijaan voit kokea uuden, yllättävän makuelämyksen!

Sokerilla on monta tehtävää

Parhaiten sokeri tunnetaan makeudestaan. Sokerin ominaisuudet ovat kuitenkin paljon monipuolisemmat. Sokeri parantaa elintarvikkeiden aistein havaittavaa laatua jä säilyvyyttä. Sokeri olisi elintarvikkeiden valmistusaine jo ilman makeaa makuakin.