Omppuhillo oman maun mukaan

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja sen valmistus on helppoa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

noin 1 litra

30 minuuttia

Arviot (870 kpl)

Ainekset

1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g Dansukker Hillosokeria 
Mausteeksi jokin seuraavista:

* 2 kanelitankoa
* 1 vaniljatanko
* pari tuoretta rosmariinin oksaa
* 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
* ½–1 luomusitruunan raastettu kuori

Ohjeet

Pane omenat, vesi, (sitruunamehu) ja valitsemasi mauste kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Omenahillon voi maustaa myös monilla muilla mausteilla kuten kardemummalla, tähtianiksella tai timjamilla. Keittämisen lopuksi voit sekoittaa joukkoon lorauksen konjakkia tai calvadosia.

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?