Omppuhillo oman maun mukaan

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja sen valmistus on helppoa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

noin 1 litra

30 minuuttia

Arviot (538 kpl)

Ainekset

1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g Dansukker Hillosokeria 
Mausteeksi jokin seuraavista:

* 2 kanelitankoa
* 1 vaniljatanko
* pari tuoretta rosmariinin oksaa
* 1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
* ½–1 luomusitruunan raastettu kuori

Ohjeet

Pane omenat, vesi, (sitruunamehu) ja valitsemasi mauste kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Vinkki!
Omenahillon voi maustaa myös monilla muilla mausteilla kuten kardemummalla, tähtianiksella tai timjamilla. Keittämisen lopuksi voit sekoittaa joukkoon lorauksen konjakkia tai calvadosia.

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.