Ainekset
Pohja
150 g voita
7 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Täyte
250 g omenoita
kanelia
Pinnalle
250 g nougat'ta (Salliselta tai Marabou)
Ohjeet
Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja siirappi ja sekoita tasaiseksi.
Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Painele puolet kauraseoksesta leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (20 x 27 cm tai pyöreä ∅ 24 cm) pohjalle.
Asettele omenaviipaleet vuokaan. Ripottele pinnalle runsaasti kanelia.
Levitä päälle loput kauraseoksesta ja tasoista pinta lusikalla painellen.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) tai kuumassa vesihauteessa.
Levitä lämpimän piirakan päälle. Pintaa voi halutessaan kuvioida lusikan avulla.
Jäähdytä ja nosta jääkaappiin, jotta rakenne jähmettyy.
Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi.
Vinkki!
Pähkinätön versiokin onnistuu – vaihda silloin nougat valkosuklaaseen.
Valmiiden annospalojen sijaan leivonnaisen voi toki tarjota myös piirakkana suoraan vuoasta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?