Ainekset
Pohja
150 g voita
7 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Täyte
250 g omenoita
kanelia
Pinnalle
250 g nougat'ta (Salliselta tai Marabou)
Ohjeet
Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja siirappi ja sekoita tasaiseksi.
Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Painele puolet kauraseoksesta leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (20 x 27 cm tai pyöreä ∅ 24 cm) pohjalle.
Asettele omenaviipaleet vuokaan. Ripottele pinnalle runsaasti kanelia.
Levitä päälle loput kauraseoksesta ja tasoista pinta lusikalla painellen.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) tai kuumassa vesihauteessa.
Levitä lämpimän piirakan päälle. Pintaa voi halutessaan kuvioida lusikan avulla.
Jäähdytä ja nosta jääkaappiin, jotta rakenne jähmettyy.
Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi.
Vinkki!
Pähkinätön versiokin onnistuu – vaihda silloin nougat valkosuklaaseen.
Valmiiden annospalojen sijaan leivonnaisen voi toki tarjota myös piirakkana suoraan vuoasta.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.