Nougat-omenaruudut

Leivo pienet herkkuleivokset! Syksyn paras omenaleivonnainen on nougat-omenaruudut – kaurakerrosten välissä omenatäyte ja päällä ihana nougatkuorrutus.

12 palaa

2 tuntia

Arviot (76 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita
7 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Täyte
250 g omenoita
kanelia

Pinnalle
250 g nougat'ta (Salliselta tai Marabou)

Ohjeet

Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

Painele puolet kauraseoksesta leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (20 x 27 cm tai pyöreä ∅ 24 cm) pohjalle.

Asettele omenaviipaleet vuokaan. Ripottele pinnalle runsaasti kanelia.

Levitä päälle loput kauraseoksesta ja tasoista pinta lusikalla painellen.

Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä lämpimän piirakan päälle. Pintaa voi halutessaan kuvioida lusikan avulla.

Jäähdytä ja nosta jääkaappiin, jotta rakenne jähmettyy.

Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi.

Vinkki! 
Pähkinätön versiokin onnistuu – vaihda silloin nougat valkosuklaaseen.
Valmiiden annospalojen sijaan leivonnaisen voi toki tarjota myös piirakkana suoraan vuoasta.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.