Nougat-omenaruudut

Leivo pienet herkkuleivokset! Syksyn paras omenaleivonnainen on nougat-omenaruudut – kaurakerrosten välissä omenatäyte ja päällä ihana nougatkuorrutus.

12 palaa

2 tuntia

Arviot (76 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita
7 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Täyte
250 g omenoita
kanelia

Pinnalle
250 g nougat'ta (Salliselta tai Marabou)

Ohjeet

Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

Painele puolet kauraseoksesta leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (20 x 27 cm tai pyöreä ∅ 24 cm) pohjalle.

Asettele omenaviipaleet vuokaan. Ripottele pinnalle runsaasti kanelia.

Levitä päälle loput kauraseoksesta ja tasoista pinta lusikalla painellen.

Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä lämpimän piirakan päälle. Pintaa voi halutessaan kuvioida lusikan avulla.

Jäähdytä ja nosta jääkaappiin, jotta rakenne jähmettyy.

Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi.

Vinkki! 
Pähkinätön versiokin onnistuu – vaihda silloin nougat valkosuklaaseen.
Valmiiden annospalojen sijaan leivonnaisen voi toki tarjota myös piirakkana suoraan vuoasta.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.