Nougat-omenaruudut

Leivo pienet herkkuleivokset! Syksyn paras omenaleivonnainen on nougat-omenaruudut – kaurakerrosten välissä omenatäyte ja päällä ihana nougatkuorrutus.

12 palaa

PT1H

2 tuntia

Arviot (86 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita
7 dl kaurahiutaleita
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Täyte
250 g omenoita
kanelia

Pinnalle
250 g nougat'ta (Salliselta tai Marabou)

Ohjeet

Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Poista omenoista siemenkodat. Ohutkuorisia suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

Painele puolet kauraseoksesta leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (20 x 27 cm tai pyöreä ∅ 24 cm) pohjalle.

Asettele omenaviipaleet vuokaan. Ripottele pinnalle runsaasti kanelia.

Levitä päälle loput kauraseoksesta ja tasoista pinta lusikalla painellen.

Paista 175 asteessa 25 minuuttia.

Sulata nougat mikrossa miedolla lämmöllä (180 W) tai kuumassa vesihauteessa.

Levitä lämpimän piirakan päälle. Pintaa voi halutessaan kuvioida lusikan avulla.

Jäähdytä ja nosta jääkaappiin, jotta rakenne jähmettyy.

Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa neliöiksi.

Vinkki! 
Pähkinätön versiokin onnistuu – vaihda silloin nougat valkosuklaaseen.
Valmiiden annospalojen sijaan leivonnaisen voi toki tarjota myös piirakkana suoraan vuoasta.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?