Omenamehu

Happamat omenat sopivat hyvin omenamehun valmistukseen. Pienen määrän omenoita voi keittää mehuksi kattilassa, höyrystä iso määrä mehumaijalla.

noin 2 l

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (346 kpl)

Ainekset

2 kg happamia omenoita
1 l vettä
4 sitruunaa
3 tl sitruunahappoa
6 dl Dansukker Taloussokeria / mehulitra

Ohjeet

Huuhtele ja paloittele omenat. Kaada omenapalat ja vesi kattilaan. Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia.

Kaada seos harsokankaalla peitettyyn astiaan ja anna valua kankaan läpi puolisen tuntia.

Purista sitruunoista mehu ja sekoita omenamehuun. Mittaa mehu puhtaaseen kattilaan. Kiehauta ja lisää sokeri sekä sitruunahappo. Kiehauta uudelleen ja kuori vaahto pinnalta. Kaada mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje. Säilytä viileässä.

Omenat voi höyrystää myös mehustimella.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.