Ainekset
2 kg happamia omenoita
1 l vettä
4 sitruunaa
3 tl sitruunahappoa
6 dl Dansukker Taloussokeria / mehulitra
Ohjeet
Huuhtele ja paloittele omenat. Kaada omenapalat ja vesi kattilaan. Anna kiehua kannen alla 20 minuuttia.
Kaada seos harsokankaalla peitettyyn astiaan ja anna valua kankaan läpi puolisen tuntia.
Purista sitruunoista mehu ja sekoita omenamehuun. Mittaa mehu puhtaaseen kattilaan. Kiehauta ja lisää sokeri sekä sitruunahappo. Kiehauta uudelleen ja kuori vaahto pinnalta. Kaada mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje. Säilytä viileässä.
Omenat voi höyrystää myös mehustimella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?