Ainekset
400 g isoa lehtitaikinalevyä
Täyte
4–5 isoa omenaa
2 rkl Dansukker Kanelisokeria
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Pinnalle
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Kaaviloi pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi laidat peittäväksi levyksi. Leikkaa taikinan kulmat pois ja säästä ne koristeluun.
2. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat ilman siemenkotia ja kierittele lohkot kanelisokerissa.
4. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.
5. Levita kermaviilitäyte piiraspohjalle ja asettele omenalohkot päälle. Koristele piiraan reuna taikinanjämistä tehdyillä kierrenauhoilla. Sipaise nauhoihin kylmää vettä, jotta ne kiinnittyvät hyvin pohjataikinaan. Kypsennä uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
6. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä hetki.
7. Voitele omenalohkot hyytelöliemellä kauniin kiiltäviksi.
8. Tarjoa vastavalmistunut, haaleaksi jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?