Ainekset
400 g isoa lehtitaikinalevyä
Täyte
4–5 isoa omenaa
2 rkl Dansukker Kanelisokeria
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
Pinnalle
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
1. Kaaviloi pakkauksen ohjeen mukaan sulatettu taikina halkaisijaltaan 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi laidat peittäväksi levyksi. Leikkaa taikinan kulmat pois ja säästä ne koristeluun.
2. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat ilman siemenkotia ja kierittele lohkot kanelisokerissa.
4. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste.
5. Levita kermaviilitäyte piiraspohjalle ja asettele omenalohkot päälle. Koristele piiraan reuna taikinanjämistä tehdyillä kierrenauhoilla. Sipaise nauhoihin kylmää vettä, jotta ne kiinnittyvät hyvin pohjataikinaan. Kypsennä uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
6. Kiehauta vesi ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä hetki.
7. Voitele omenalohkot hyytelöliemellä kauniin kiiltäviksi.
8. Tarjoa vastavalmistunut, haaleaksi jäähtynyt piiras sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.