Ihanat
joulumakeiset

Joulu on ihanaa aikaa kaikille kotitekoisista makeisista pitäville. Resepteistä löydät perinteisiä makeisia herkkusuille ja vaihtoehtoja nautiskelijoille. Itse tehdyt karamellit sopivat myös lahjaksi. Klikkaa tryffeliohjeisiin!

Mausteinen pekaanipähkinätoffee

Omena-kanelitoffee

Mantelikrokantti

Suolakinuskinekut

Sitruuna-valkosuklaafudge

Viiden minuutin toffee

Täyteläinen suklaafudge

Piparminttufudge

Puolukkatoffee

Suklaa-lakritsifudge

Kinuskiset vaahtokarkit

Pähkinänekku

Kermatoffee

Choco peanut caramel

Rapeat suklaaherkut

Rouskuvat riisipallot

Suussasulavat minttusuklaat

Manteli-mansikkatoffee

Mokkapalatoffee

Marmeladimakeiset

Ranskalainen nougat pähkinöillä

Paahdetut muscovadomantelit

Lakritsitoffeet

Maustettu suklaatoffee

Fudge

Jouluiset suklaapallot

Suklaa-marjapalloset

Appelsiinitoffee

Valkosuklaa-karpalofudge

Turkinpippuritoffee

Kovat karamellit

Lumipallot

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Muita joulumakeisten reseptejä löydät täältä

Usein kysyttyjä kysymyksiä joulumakeisista

Kotona voi valmistaa helposti esimerkiksi tryffeleitä, fudgea, toffeeta, nekkuja, krokanttia, kovia karamelleja tai paahdettuja manteleita.

Sulata suklaa kerman ja sokerin kanssa ja mausta esimerkiksi piparkakkumausteella, appelsiininkuorella tai glögillä. Anna massan jähmettyä ja pyörittele palloksi – viimeistele tomusokerilla, kaakaojauheella tai pähkinärouheella. Tutustu tryffeliohjeisiimme

Joulun makeisiin sopivat erityisesti kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri, appelsiini, glögi, vanilja ja tumma suklaa – yhdistelmät voivat olla perinteisiä tai yllättäviä.

Monet joulumakeiset, kuten tryffelit ja toffeet, voi pakastaa. Pakkaa ne tiiviisti ja sulata hitaasti, jotta rakenne ja maku säilyvät hyvin.

Perinteisiä suomalaisia joulumakeisia ovat mm. piparminttukarkit, lumikarpalot, konjakkiruusut, kotitekoinen toffee ja kermanekut. Myös kaupassa myytävät suklaakonvehtirasiat kuuluvat monen joulumuistoihin.

Itse tehdyt joulumakeiset tulee säilyttää jääkaapissa (paitsi vaahtokarkit). Säilyvyys vaihtelee makeistyypin mukaan, mutta useimmat itse tehdyt makeiset säilyvät 1–2 viikkoa, kun ne säilytetään ilmatiiviissä rasiassa viileässä.

Helpoin joulumakeinen aloittelijalle on esimerkiksi rapeat suklaaherkut, kanelitryffelit, mantelikrokantti tai jääsuklaa. Ne valmistuvat ilman lämpömittaria ja vaativat vain muutaman raaka-aineen – mutta maistuvat herkulliselta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!