Ihanat
joulumakeiset
Joulu on ihanaa aikaa kaikille kotitekoisista makeisista pitäville. Resepteistä löydät perinteisiä makeisia herkkusuille ja vaihtoehtoja nautiskelijoille. Itse tehdyt karamellit sopivat myös lahjaksi. Klikkaa tryffeliohjeisiin!
Muita joulumakeisten reseptejä löydät täältä
Usein kysyttyjä kysymyksiä joulumakeisista
Kotona voi valmistaa helposti esimerkiksi tryffeleitä, fudgea, toffeeta, nekkuja, krokanttia, kovia karamelleja tai paahdettuja manteleita.
Sulata suklaa kerman ja sokerin kanssa ja mausta esimerkiksi piparkakkumausteella, appelsiininkuorella tai glögillä. Anna massan jähmettyä ja pyörittele palloksi – viimeistele tomusokerilla, kaakaojauheella tai pähkinärouheella. Tutustu tryffeliohjeisiimme.
Joulun makeisiin sopivat erityisesti kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri, appelsiini, glögi, vanilja ja tumma suklaa – yhdistelmät voivat olla perinteisiä tai yllättäviä.
Monet joulumakeiset, kuten tryffelit ja toffeet, voi pakastaa. Pakkaa ne tiiviisti ja sulata hitaasti, jotta rakenne ja maku säilyvät hyvin.
Perinteisiä suomalaisia joulumakeisia ovat mm. piparminttukarkit, lumikarpalot, konjakkiruusut, kotitekoinen toffee ja kermanekut. Myös kaupassa myytävät suklaakonvehtirasiat kuuluvat monen joulumuistoihin.
Itse tehdyt joulumakeiset tulee säilyttää jääkaapissa (paitsi vaahtokarkit). Säilyvyys vaihtelee makeistyypin mukaan, mutta useimmat itse tehdyt makeiset säilyvät 1–2 viikkoa, kun ne säilytetään ilmatiiviissä rasiassa viileässä.
Helpoin joulumakeinen aloittelijalle on esimerkiksi rapeat suklaaherkut, kanelitryffelit, mantelikrokantti tai jääsuklaa. Ne valmistuvat ilman lämpömittaria ja vaativat vain muutaman raaka-aineen – mutta maistuvat herkulliselta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.