Viimeistelyyn
1. Rouhi suklaa huolella pieneksi ja aseta kuumuutta kestävään kulhoon odottamaan.
2. Mittaa kuohukerma, vaniljauute ja glukoosisiirappi kattilaan ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa höyrytä.
3. Kaada kuuma kermaseos suklaan päälle rauhallisesti. Anna suklaan sulaa muutama minuutti. Sekoita seos tasaiseksi massaksi.
4. Peitä massan pinta kelmulla niin, että kelmu koskettaa massan pintaa kauttaaltaan.
5. Aseta massa jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
6. Käytä lämmintä ruokalusikkaa apuna ja pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja.
7. Viimeistele tryffelit pyörittelemällä ne valintasi mukaan kaakaojauheessa tms.
Tryffelit säilyvät noin kuukauden ajan jääkaapissa säilytettyinä. Nosta tryffelit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Reseptin on laatinut