Ainekset
3½ dl kuohukermaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
½ tl suolaa
1 rkl lakritsijauhetta (raakalakritsijauheesta tulee voimakkain maku)
1 rkl voita
Pinnalle
sormisuolaa tai lakritsijauhetta
Ohjeet
1. Valmistele noin 20x20 cm:n uunivuoka tai kakkuvuoka leivinpaperilla tai foliolla. Voitele paperia tai foliota voilla, jotta toffeet eivät tartu kiinni.
2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokerit ja glukoosisiirappi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokerit ovat liuenneet nesteeseen. Lisää lämpöä.
3. Kun seos alkaa kuplia, ota leivontaan sopiva suti ja sudi vedellä kattilan reunat. Älä enää sekoita seosta.
4. Anna seoksen kiehua sekoittamatta 118 asteeseen. Siirrä välittömästi pois liedeltä, lisää joukkoon varovaisesti voi (seos voi kuohua tämän jälkeen), suola ja lakritsijauhe. Sekoita kaikki huolella joukkoon.
5. Kaada valmisteltuun vuokaan, ripottele pinnalle sormisuolaa tai lakritsijauhetta ja anna jähmettyä huoneenlämmössä peittämättömänä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
6. Leikkaa terävällä veitsellä, irrota paperista ja kääri haluamiisi kääreisiin (esim. leivin- tai voipaperiin). Herkuttele tai anna lahjaksi!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!