Ainekset
Kaakaotoffee
100 g voita
2 1/2 dl kuohukermaa
3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 tl kaakaojauhetta
Mokkapalakuorrute
35 g voita
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 1/2 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
nonparelleja tai koristerakeita
Ohjeet
Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.
Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).
Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.
Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.
Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.
Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi.
Säilytä viileässä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?