Mokkapalatoffee

Mokkapalatoffee näyttää ja maistuu mokkapaloilta. Kaakaolla maustetuissa toffeemakeisissa on aito mokkapalakuorrute ja perinteinen nonparellikoristelu.

25 kpl

4 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Kaakaotoffee

100 g voita

2 1/2 dl kuohukermaa

3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia

2 tl kaakaojauhetta

Mokkapalakuorrute

35 g voita

2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1 1/2 rkl kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

nonparelleja tai koristerakeita

Ohjeet

Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).

Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.

Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.

Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi.

Säilytä viileässä.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.