Mokkapalatoffee

Mokkapalatoffee näyttää ja maistuu mokkapaloilta. Kaakaolla maustetuissa toffeemakeisissa on aito mokkapalakuorrute ja perinteinen nonparellikoristelu.

25 kpl

4 tuntia

Arviot (30 kpl)

Ainekset

Kaakaotoffee

100 g voita

2 1/2 dl kuohukermaa

3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia

2 tl kaakaojauhetta

Mokkapalakuorrute

35 g voita

2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1 1/2 rkl kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

nonparelleja tai koristerakeita

Ohjeet

Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).

Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.

Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.

Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi.

Säilytä viileässä.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.