Mokkapalatoffee - Dansukker

Mokkapalatoffee

25 kpl 4 tuntia
Mokkapalatoffee näyttää ja maistuu mokkapaloilta. Kaakaolla maustetuissa toffeemakeisissa on aito mokkapalakuorrute ja perinteinen nonparellikoristelu.
Mokkapalatoffee
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

    Kaakaotoffee

    • 100 g voita
    • 2 1/2 dl kuohukermaa
    • 3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 2 tl kaakaojauhetta

    Mokkapalakuorrute

    • 35 g voita
    • 2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • 1 1/2 rkl kahvia
    • 1 rkl kaakaojauhetta
    • nonparelleja tai koristerakeita

    Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

    Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).

    Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

    Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.

    Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

    Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.

    Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.

    Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi.

    Säilytä viileässä.

     

    Resepti ja kuva: Kinuskikissa


    ;