Ranskalainen nougat pähkinöillä

Ranskalainen nougat pähkinöillä on ihanan sitkeää ja tahmeaa herkkua. Itse tehty makeinen sopii myös lahjaksi.

n. 35 kpl

PT55M

1 tunti + 1 vrk

Arviot (237 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g maapähkinöitä
100 g pistaasipähkinöitä
210 g Dansukker Luomusokeria tai Taloussokeria
250 g Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
120 g Dansukker Glukoosisiirappia
85 g vettä
2 munanvalkuaista (75 g)

Lisäks
öljyä
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

1. Rouhi pähkinät ja paahda 20 minuuttia uunissa 125°C:ssa. 

2. Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, glukoosisiirappi ja vesi. Anna seoksen kiehua voimakkaasti ilman kantta, kunnes lämpötila on 150°C. Käytä lämpömittaria. 

3. Sokeriliemen kiehuessa vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada valmis sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. 

4. Jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on paksua ja sitkeää. Mitä kauemmin vatkaat, sitä sitkeämpää ja kovempaa nougat on. Sekoita joukkoon paahdetut pähkinät.

5. Kaada nougat leivinpaperoituun ja kevyesti öljyttyyn vuokaan (noin 20x30 cm). Painele se tasaiseksi kevyesti öljytyin käsin.

6. Anna nougat’n jähmettyä huoneenlämmössä yli yön. Sirottele päälle tomusokeria ja leikkaa paloiksi. Säilytä palat kannellisessa purkissa. Voipaperi estää palojen tarttumisen kiinni toisiinsa. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?