Ranskalainen nougat pähkinöillä - Dansukker

Ranskalainen nougat pähkinöillä

n. 35 kpl 1 tunti + 1 vrk
Ranskalainen nougat pähkinöillä on ihanan sitkeää ja tahmeaa herkkua. Itse tehty makeinen sopii myös lahjaksi.
Ranskalainen nougat pähkinöillä
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 200 g maapähkinöitä
  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 210 g Dansukker Luomusokeria tai Taloussokeria
  • 250 g Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 120 g Dansukker Glukoosisiirappia
  • 85 g vettä
  • 2 munanvalkuaista (75 g)

Lisäksi

  • öljyä
  • Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

1. Rouhi pähkinät ja paahda 20 minuuttia uunissa 125°C:ssa. 

2. Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, glukoosisiirappi ja vesi. Anna seoksen kiehua voimakkaasti ilman kantta, kunnes lämpötila on 150°C. Käytä lämpömittaria. 

3. Sokeriliemen kiehuessa vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada valmis sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. 

4. Jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on paksua ja sitkeää. Mitä kauemmin vatkaat, sitä sitkeämpää ja kovempaa nougat on. Sekoita joukkoon paahdetut pähkinät.

5. Kaada nougat leivinpaperoituun ja kevyesti öljyttyyn vuokaan (noin 20x30 cm). Painele se tasaiseksi kevyesti öljytyin käsin.

6. Anna nougat’n jähmettyä huoneenlämmössä yli yön. Sirottele päälle tomusokeria ja leikkaa paloiksi. Säilytä palat kannellisessa purkissa. Voipaperi estää palojen tarttumisen kiinni toisiinsa. 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;