Ainekset
200 g maapähkinöitä
100 g pistaasipähkinöitä
210 g Dansukker Luomusokeria tai Taloussokeria
250 g Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
120 g Dansukker Glukoosisiirappia
85 g vettä
2 munanvalkuaista (75 g)
Lisäksi
öljyä
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
1. Rouhi pähkinät ja paahda 20 minuuttia uunissa 125°C:ssa.
2. Sekoita kattilassa sokeri, siirappi, glukoosisiirappi ja vesi. Anna seoksen kiehua voimakkaasti ilman kantta, kunnes lämpötila on 150°C. Käytä lämpömittaria.
3. Sokeriliemen kiehuessa vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada valmis sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
4. Jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes vaahto on paksua ja sitkeää. Mitä kauemmin vatkaat, sitä sitkeämpää ja kovempaa nougat on. Sekoita joukkoon paahdetut pähkinät.
5. Kaada nougat leivinpaperoituun ja kevyesti öljyttyyn vuokaan (noin 20x30 cm). Painele se tasaiseksi kevyesti öljytyin käsin.
6. Anna nougat’n jähmettyä huoneenlämmössä yli yön. Sirottele päälle tomusokeria ja leikkaa paloiksi. Säilytä palat kannellisessa purkissa. Voipaperi estää palojen tarttumisen kiinni toisiinsa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!