Ainekset
Nekkuseos
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
Lisäksi
Dansukker Taloussokeria (astiaan)
sormisuolaa (pinnalle)
Ohjeet
Täytä reunallinen astia sokerilla. Valmista nekkuja varten tötteröt. Leikkaa leivinpaperiarkki suikaleiksi ja suikaleet edelleen neliöiksi (10 x 10 cm). Taivuta paperit tötteröiksi ja työnnä kärki edellä sokeriastiaan.
Mittaa kaikki nekkuainekset kattilaan.
Keitä välillä sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Näin saat pehmeätä toffeeta muistuttavia nekkuja, joita on helppo syödä. Voit myös lisätä keittoaikaa muutamalla asteella. Saat sitä kovempia nekkuja mitä kauemmin seosta keität.
Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, tiputa nokare nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokareesta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, seos on valmista. Keittäminen kestää jopa yli tunnin kattilasta ja kiehumiskuumuudesta riippuen. Lieden teho kannattaa säätää sellaiseksi, että seos kiehuu reippaasti, mutta pysyy kuitenkin turvallisella etäisyydellä kattilan reunasta.
Nosta kattila liedeltä ja odota, että seos lakkaa kiehumasta. Jos kattilassa ei ole kunnollista kaatonokkaa, siirrä nekkuseos kannuun, josta sitä on helppo annostella.
Kaada seos leivinpaperitötteröihin (jos seos ehtii muuttua liian paksuksi, sitä voi lämmittää uudelleen).
Anna nekkujen jähmettyä jonkin aikaa, jotta puutikku pysyy keskellä suorassa. Työnnä sitten keskelle tikut.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Säilytä viileässä ja tarjoile kylminä. Nekut säilyvät jääkaapissa pari viikkoa. Pidä nekut pystyasennossa tarjoiluhetkeen saakka, jotta ne säilyttävät muotonsa. Irrota käärepaperi vasta ennen syömistä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.