Ainekset
Nekkuseos
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
Lisäksi
Dansukker Taloussokeria (astiaan)
sormisuolaa (pinnalle)
jäätelötikkuja
Ohjeet
Täytä reunallinen astia sokerilla. Valmista nekkuja varten tötteröt. Leikkaa leivinpaperiarkki suikaleiksi ja suikaleet edelleen neliöiksi (10 x 10 cm). Taivuta paperit tötteröiksi ja työnnä kärki edellä sokeriastiaan.
Mittaa kaikki nekkuainekset kattilaan.
Keitä välillä sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Näin saat pehmeätä toffeeta muistuttavia nekkuja, joita on helppo syödä. Voit myös lisätä keittoaikaa muutamalla asteella. Saat sitä kovempia nekkuja mitä kauemmin seosta keität.
Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, tiputa nokare nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokareesta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, seos on valmista. Keittäminen kestää jopa yli tunnin kattilasta ja kiehumiskuumuudesta riippuen. Lieden teho kannattaa säätää sellaiseksi, että seos kiehuu reippaasti, mutta pysyy kuitenkin turvallisella etäisyydellä kattilan reunasta.
Nosta kattila liedeltä ja odota, että seos lakkaa kiehumasta. Jos kattilassa ei ole kunnollista kaatonokkaa, siirrä nekkuseos kannuun, josta sitä on helppo annostella.
Kaada seos leivinpaperitötteröihin (jos seos ehtii muuttua liian paksuksi, sitä voi lämmittää uudelleen).
Anna nekkujen jähmettyä jonkin aikaa, jotta puutikku pysyy keskellä suorassa. Työnnä sitten keskelle tikut.
Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Säilytä viileässä ja tarjoile kylminä. Nekut säilyvät jääkaapissa pari viikkoa. Pidä nekut pystyasennossa tarjoiluhetkeen saakka, jotta ne säilyttävät muotonsa. Irrota käärepaperi vasta ennen syömistä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!