Kinuskiset vaahtokarkit

Itse tehdyt kinuskiset vaahtokarkit valloittavat vaateliaammankin herkkusuun. Nauti itse tai anna lahjaksi!

PT25M

30 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (29 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl vettä
2 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
8 liivatelehteä
3 valkuaista 
1 dl Dansukker Luomutomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä 

Lisäksi
rypsiöljyä leivinpaperin ja välineiden öljyämiseen

Ohjeet

1. Taittele leivinpaperista noin 20x25 cm kokoinen vuoka vaahtokarkkimassalle. Öljyä taiteltu leivinpaperi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

3. Erottele valkuaiset vatkauskulhoon, joka kestää kuumuutta.

4. Mittaa vähintään kolmen litran kokoiseen kattilaan vesi, sokerit ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi.

5. Anna sokeriliemen kuumentua 127-asteiseksi.

6. Sokeriliemen lämmetessä vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

7. Kun sokeriliemi on 127-asteinen, ota kattila pois liedeltä.

8. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sokeriliemeen.

9. Kaada liivatteen sisältämä sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa vatkaten.

10. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto jämäköityy ja on kosketuslämpöinen (noin 5–10 minuuttia).

11. Kaada vaahto öljyttyyn leivinpaperista muotoiltuun vuokaan.

12. Sekoita kulhossa tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkilevyn päälle.

13. Anna vaahtokarkkien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.

14. Paloittele vaahtokarkkilevy öljyttyjen välineiden avulla.

15. Pyörittele karkit kauttaaltaan tomusokeriseoksessa. Ravistele ylimääräinen tomusokeriseos pois siivilän avulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.