Ainekset
2 dl vettä
2 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
8 liivatelehteä
3 valkuaista
1 dl Dansukker Luomutomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Lisäksi
rypsiöljyä leivinpaperin ja välineiden öljyämiseen
Ohjeet
1. Taittele leivinpaperista noin 20x25 cm kokoinen vuoka vaahtokarkkimassalle. Öljyä taiteltu leivinpaperi.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Erottele valkuaiset vatkauskulhoon, joka kestää kuumuutta.
4. Mittaa vähintään kolmen litran kokoiseen kattilaan vesi, sokerit ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi.
5. Anna sokeriliemen kuumentua 127-asteiseksi.
6. Sokeriliemen lämmetessä vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
7. Kun sokeriliemi on 127-asteinen, ota kattila pois liedeltä.
8. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sokeriliemeen.
9. Kaada liivatteen sisältämä sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa vatkaten.
10. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto jämäköityy ja on kosketuslämpöinen (noin 5–10 minuuttia).
11. Kaada vaahto öljyttyyn leivinpaperista muotoiltuun vuokaan.
12. Sekoita kulhossa tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkilevyn päälle.
13. Anna vaahtokarkkien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
14. Paloittele vaahtokarkkilevy öljyttyjen välineiden avulla.
15. Pyörittele karkit kauttaaltaan tomusokeriseoksessa. Ravistele ylimääräinen tomusokeriseos pois siivilän avulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.