Ainekset
2 dl vettä
2 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
8 liivatelehteä
3 valkuaista
1 dl Dansukker Luomutomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Lisäksi
rypsiöljyä leivinpaperin ja välineiden öljyämiseen
Ohjeet
1. Taittele leivinpaperista noin 20x25 cm kokoinen vuoka vaahtokarkkimassalle. Öljyä taiteltu leivinpaperi.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Erottele valkuaiset vatkauskulhoon, joka kestää kuumuutta.
4. Mittaa vähintään kolmen litran kokoiseen kattilaan vesi, sokerit ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi.
5. Anna sokeriliemen kuumentua 127-asteiseksi.
6. Sokeriliemen lämmetessä vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
7. Kun sokeriliemi on 127-asteinen, ota kattila pois liedeltä.
8. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sokeriliemeen.
9. Kaada liivatteen sisältämä sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa vatkaten.
10. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto jämäköityy ja on kosketuslämpöinen (noin 5–10 minuuttia).
11. Kaada vaahto öljyttyyn leivinpaperista muotoiltuun vuokaan.
12. Sekoita kulhossa tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkilevyn päälle.
13. Anna vaahtokarkkien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.
14. Paloittele vaahtokarkkilevy öljyttyjen välineiden avulla.
15. Pyörittele karkit kauttaaltaan tomusokeriseoksessa. Ravistele ylimääräinen tomusokeriseos pois siivilän avulla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?