Kinuskiset vaahtokarkit - Dansukker

Kinuskiset vaahtokarkit

30 minuuttia + 12 tuntia
Itse tehdyt kinuskiset vaahtokarkit valloittavat vaateliaammankin herkkusuun. Nauti itse tai anna lahjaksi!
Kinuskiset vaahtokarkit
Arvioi: (26kpl)

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 1/2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
  • 2 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 8 liivatelehteä
  • 3 valkuaista
  • 1 dl Dansukker Luomutomusokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Lisäksi

  • rypsiöljyä leivinpaperin ja välineiden öljyämiseen

1. Taittele leivinpaperista noin 20x25 cm kokoinen vuoka vaahtokarkkimassalle. Öljyä taiteltu leivinpaperi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

3. Erottele valkuaiset vatkauskulhoon, joka kestää kuumuutta.

4. Mittaa vähintään kolmen litran kokoiseen kattilaan vesi, sokerit ja siirappi. Kuumenna seos kiehuvaksi.

5. Anna sokeriliemen kuumentua 127-asteiseksi.

6. Sokeriliemen lämmetessä vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

7. Kun sokeriliemi on 127-asteinen, ota kattila pois liedeltä.

8. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sokeriliemeen.

9. Kaada liivatteen sisältämä sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vaahtoa vatkaten.

10. Jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto jämäköityy ja on kosketuslämpöinen (noin 5–10 minuuttia).

11. Kaada vaahto öljyttyyn leivinpaperista muotoiltuun vuokaan.

12. Sekoita kulhossa tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi tomusokeriseosta vaahtokarkkilevyn päälle.

13. Anna vaahtokarkkien jähmettyä huoneenlämmössä yön yli.

14. Paloittele vaahtokarkkilevy öljyttyjen välineiden avulla.

15. Pyörittele karkit kauttaaltaan tomusokeriseoksessa. Ravistele ylimääräinen tomusokeriseos pois siivilän avulla.


;