Ainekset
100 g voita
2 dl kuohukermaa
3 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
Ohjeet
1. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka (n. 18x25 cm) leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä.
2. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokeri ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe*.
3. Mausta halutessasi (ks. lista alla). Kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä 1 vrk ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.
*Pallokoe:
Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.
MAUSTAMISVAIHTOEHTOJA:
• 50 g pistaasipähkinöitä
• 1 pkt sahramia
• 2 tl inkivääriraastetta
• luomuappelsiinin raastettu kuori
• pari tippaa piparminttuöljyä
• 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
• 1/2 tl kanelia
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.