Kermatoffee - Dansukker

Kermatoffee

n. 45 kpl n. 45 min. + 1 vrk jähmettymiseen
Perinteinen, herkullinen kermatoffee ihan itse tehtynä on parasta! Katso ohje pehmeän toffeen valmistamiseen ja vinkit maustamiseen.
Kermatoffee
Arvioi: (39kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

1. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka (n. 18x25 cm) leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä.

2. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokeri ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe*.

3. Mausta halutessasi (ks. lista alla). Kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä 1 vrk ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

*Pallokoe:

Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

 

MAUSTAMISVAIHTOEHTOJA:

• 50 g pistaasipähkinöitä

• 1 pkt sahramia

• 2 tl inkivääriraastetta

• luomuappelsiinin raastettu kuori

• pari tippaa piparminttuöljyä

• 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

• 1/2 tl kanelia

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;