Kermatoffee

Perinteinen, herkullinen kermatoffee ihan itse tehtynä on parasta! Katso ohje pehmeän toffeen valmistamiseen ja vinkit maustamiseen.

n. 45 kpl

n. 45 min. + 1 vrk jähmettymiseen

Arviot (57 kpl)

Ainekset

100 g voita

2 dl kuohukermaa

3 1/2 dl Dansukker Luomusokeria

1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

1. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka (n. 18x25 cm) leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä.

2. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokeri ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe*.

3. Mausta halutessasi (ks. lista alla). Kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä 1 vrk ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

*Pallokoe:

Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

 

MAUSTAMISVAIHTOEHTOJA:

• 50 g pistaasipähkinöitä

• 1 pkt sahramia

• 2 tl inkivääriraastetta

• luomuappelsiinin raastettu kuori

• pari tippaa piparminttuöljyä

• 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

• 1/2 tl kanelia

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.