Suussasulavat minttusuklaat

Suussasulavat minttusuklaat, minttunapit, minttusuukot tai minttupusut – herkullisilla itse tehdyillä makeisilla on monta nimeä. Kokeile helppoa ohjetta!

n. 30 kpl

1 tunti

Arviot (5 kpl)

Ainekset

1 munanvalkuainen

1–2 maustemittaa piparminttuaromia tai maun mukaan

5–5½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

150 g tummaa suklaata

Ohjeet

Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää piparminttuaromi. Siivilöi joukkoon tomusokeria, kunnes massa on sopivan kiinteää.

Sirottele leivonta-alustalle tomusokeria. Vaivaa massa pehmeäksi ja tasaiseksi. Pyörittele siitä pieniä palloja, jotka litistät käsin tai haarukalla.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, anna jäähtyä hiukan. Kasta minttunapit suklaaseen ja nosta ritilälle valumaan. Anna jähmettyä viileässä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.