Suussasulavat minttusuklaat

Suussasulavat minttusuklaat, minttunapit, minttusuukot tai minttupusut – herkullisilla itse tehdyillä makeisilla on monta nimeä. Kokeile helppoa ohjetta!

n. 30 kpl

1 tunti

Arviot (42 kpl)

Ainekset

1 munanvalkuainen

1–2 maustemittaa piparminttuaromia tai maun mukaan

5–5½ dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

150 g tummaa suklaata

Ohjeet

Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää piparminttuaromi. Siivilöi joukkoon tomusokeria, kunnes massa on sopivan kiinteää.

Sirottele leivonta-alustalle tomusokeria. Vaivaa massa pehmeäksi ja tasaiseksi. Pyörittele siitä pieniä palloja, jotka litistät käsin tai haarukalla.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, anna jäähtyä hiukan. Kasta minttunapit suklaaseen ja nosta ritilälle valumaan. Anna jähmettyä viileässä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.