Choco peanut caramel

Choco peanut caramel – tee itse monta kerrosta makeaa hyvää! Snickers-patukoiden ystävät rakastavat tätä suklaakuorrutettua herkkua, jossa mutakakkupohjan päällä on maapähkinäinen vaahtokarkki- ja kinuskitäyte.

n. 20 palaa

n. 1 t + yhteensä n. 3–4 t jäähdyttämiseen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Mutakakku

50 g voita

100 g tummaa suklaata

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 kananmuna

3/4 dl vehnäjauhoja

Vaahtokarkkitäyte

1 purkki (n. 200 g) vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)

1 1/2 dl karkeaa maapähkinävoita

Kinuskitäyte

1 1/2 dl maapähkinöitä

50 g voita

1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1 dl kuohukermaa

Kuorrutus

50 g tummaa suklaata

50 g maitosuklaata

1/2 dl maapähkinärouhetta

Ohjeet

1. Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen irtopohjavuoka (n. 13 x 36 cm).

2. Tee mutakakku: Sulata voi. Rouhi suklaa ja sulata se voisulaan. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 5 min. Anna jäähtyä.

4. Tee täyte. Lämmitä vaahtokarkkilevite ja maapähkinävoi kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte mutakakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

5. Tee kinuski: Rouhi maapähkinät. Sekoita voi, sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120°C tai tee pallokoe. Lisää maapähkinärouhe. Levitä kinuski tasaisesti vaahtokarkkilevitteen päälle. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti.

6. Paloittele kuorrutuksen suklaat ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Sirottele päälle maapähkinärouhe. Anna jähmettyä kylmässä ennen paloittelua.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.