Ainekset
Mutakakku
50 g voita
100 g tummaa suklaata
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
3/4 dl vehnäjauhoja
Vaahtokarkkitäyte
1 purkki (n. 200 g) vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)
1 1/2 dl karkeaa maapähkinävoita
Kinuskitäyte
1 1/2 dl maapähkinöitä
50 g voita
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl kuohukermaa
Kuorrutus
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
1/2 dl maapähkinärouhetta
Ohjeet
1. Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen irtopohjavuoka (n. 13 x 36 cm).
2. Tee mutakakku: Sulata voi. Rouhi suklaa ja sulata se voisulaan. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 5 min. Anna jäähtyä.
4. Tee täyte. Lämmitä vaahtokarkkilevite ja maapähkinävoi kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte mutakakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
5. Tee kinuski: Rouhi maapähkinät. Sekoita voi, sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120°C tai tee pallokoe. Lisää maapähkinärouhe. Levitä kinuski tasaisesti vaahtokarkkilevitteen päälle. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti.
6. Paloittele kuorrutuksen suklaat ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Sirottele päälle maapähkinärouhe. Anna jähmettyä kylmässä ennen paloittelua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?