Choco peanut caramel

Choco peanut caramel – tee itse monta kerrosta makeaa hyvää! Snickers-patukoiden ystävät rakastavat tätä suklaakuorrutettua herkkua, jossa mutakakkupohjan päällä on maapähkinäinen vaahtokarkki- ja kinuskitäyte.

n. 20 palaa

PT55M

n. 1 t + yhteensä n. 3–4 t jäähdyttämiseen

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mutakakku

50 g voita

100 g tummaa suklaata

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 kananmuna

3/4 dl vehnäjauhoja

Vaahtokarkkitäyte

1 purkki (n. 200 g) vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)

1 1/2 dl karkeaa maapähkinävoita

Kinuskitäyte

1 1/2 dl maapähkinöitä

50 g voita

1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

1 dl kuohukermaa

Kuorrutus

50 g tummaa suklaata

50 g maitosuklaata

1/2 dl maapähkinärouhetta

Ohjeet

1. Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen irtopohjavuoka (n. 13 x 36 cm).

2. Tee mutakakku: Sulata voi. Rouhi suklaa ja sulata se voisulaan. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 5 min. Anna jäähtyä.

4. Tee täyte. Lämmitä vaahtokarkkilevite ja maapähkinävoi kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte mutakakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

5. Tee kinuski: Rouhi maapähkinät. Sekoita voi, sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120°C tai tee pallokoe. Lisää maapähkinärouhe. Levitä kinuski tasaisesti vaahtokarkkilevitteen päälle. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti.

6. Paloittele kuorrutuksen suklaat ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Sirottele päälle maapähkinärouhe. Anna jähmettyä kylmässä ennen paloittelua.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?