Choco peanut caramel - Dansukker

Choco peanut caramel

n. 20 palaa n. 1 t + yhteensä n. 3–4 t jäähdyttämiseen
Choco peanut caramel – tee itse monta kerrosta makeaa hyvää! Snickers-patukoiden ystävät rakastavat tätä suklaakuorrutettua herkkua, jossa mutakakkupohjan päällä on maapähkinäinen vaahtokarkki- ja kinuskitäyte.
Choco peanut caramel
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

    Mutakakku

    • 50 g voita
    • 100 g tummaa suklaata
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 kananmuna
    • 3/4 dl vehnäjauhoja

    Vaahtokarkkitäyte

    • 1 purkki (n. 200 g) vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)
    • 1 1/2 dl karkeaa maapähkinävoita

    Kinuskitäyte

    • 1 1/2 dl maapähkinöitä
    • 50 g voita
    • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 dl kuohukermaa

    Kuorrutus

    • 50 g tummaa suklaata
    • 50 g maitosuklaata
    • 1/2 dl maapähkinärouhetta

    1. Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen irtopohjavuoka (n. 13 x 36 cm).

    2. Tee mutakakku: Sulata voi. Rouhi suklaa ja sulata se voisulaan. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.

    3. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 5 min. Anna jäähtyä.

    4. Tee täyte. Lämmitä vaahtokarkkilevite ja maapähkinävoi kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte mutakakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

    5. Tee kinuski: Rouhi maapähkinät. Sekoita voi, sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaisessa kattilassa. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120°C tai tee pallokoe. Lisää maapähkinärouhe. Levitä kinuski tasaisesti vaahtokarkkilevitteen päälle. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti.

    6. Paloittele kuorrutuksen suklaat ja sulata vesihauteessa. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle. Sirottele päälle maapähkinärouhe. Anna jähmettyä kylmässä ennen paloittelua.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;