Sitruuna-valkosuklaafudge

Keitä itse fudgea – tuota odotetuinta herkkulahjaa! Fudge on pehmeää ja täyteläistä, mutta leikattavaa. Sitruuna-valkosuklaafudge sisältää täydellisen makuyhdistelmän.

4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sormisuolaa

Ohjeet

Laita noin 28 x 18 cm kokoisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi. Jätä sivuun.

Mittaa sokerit, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.

Keitä seosta 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). Tähän menee noin 20 minuuttia. Keitä hiljalleen keskilämmöllä. Älä sekoita missään vaiheessa, jos mahdollista.

Kaada kuuma massa metalliseen kulhoon ja lisää (1 ja 1/2) sitruunankuoriraaste (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon).

Vatkaa massaa sähkövatkaimella ja aloita lisäämään seuraavaksi valkosuklaa pienissä osissa (jos lisäät valkosuklaan liian nopeasti seos saattaa leikata liian nopeasta lämpötilan vaihdoksesta) sekaan vatkaten miedolla teholla.

Massa muuttuu paksummaksi ja heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.

Siirrä massa nopeasti valmisteltuun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.

Raasta päälle loput sitruunan kuoret ja ripottele sormisuola.

Peittele vuoka ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi tai yön yli jähmettymään.

Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi sellofaanipusseihin tai nauti itse!

Säilytä fudge jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin kaksi viikkoa.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.