Ainekset
2,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sormisuolaa
Ohjeet
Laita noin 28 x 18 cm kokoisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi. Jätä sivuun.
Mittaa sokerit, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
Keitä seosta 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). Tähän menee noin 20 minuuttia. Keitä hiljalleen keskilämmöllä. Älä sekoita missään vaiheessa, jos mahdollista.
Kaada kuuma massa metalliseen kulhoon ja lisää 1,5 sitruunan kuoriraaste (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon).
Vatkaa massaa sähkövatkaimella ja aloita lisäämään seuraavaksi valkosuklaa pienissä osissa (jos lisäät valkosuklaan liian nopeasti seos saattaa leikata liian nopeasta lämpötilan vaihdoksesta) sekaan vatkaten miedolla teholla.
Massa muuttuu paksummaksi ja heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.
Siirrä massa nopeasti leivinpaperoituun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.
Raasta päälle loput sitruunan kuoret ja ripottele sormisuola.
Peittele vuoka ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi tai yön yli jähmettymään.
Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi sellofaanipusseihin tai nauti itse!
Säilytä fudge jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin kaksi viikkoa.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?