Ainekset
2,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sormisuolaa
Ohjeet
Laita noin 28 x 18 cm kokoisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi. Jätä sivuun.
Mittaa sokerit, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.
Keitä seosta 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). Tähän menee noin 20 minuuttia. Keitä hiljalleen keskilämmöllä. Älä sekoita missään vaiheessa, jos mahdollista.
Kaada kuuma massa metalliseen kulhoon ja lisää (1 ja 1/2) sitruunankuoriraaste (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon).
Vatkaa massaa sähkövatkaimella ja aloita lisäämään seuraavaksi valkosuklaa pienissä osissa (jos lisäät valkosuklaan liian nopeasti seos saattaa leikata liian nopeasta lämpötilan vaihdoksesta) sekaan vatkaten miedolla teholla.
Massa muuttuu paksummaksi ja heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.
Siirrä massa nopeasti valmisteltuun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.
Raasta päälle loput sitruunan kuoret ja ripottele sormisuola.
Peittele vuoka ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi tai yön yli jähmettymään.
Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi sellofaanipusseihin tai nauti itse!
Säilytä fudge jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin kaksi viikkoa.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.