Sitruuna-valkosuklaafudge

Keitä itse fudgea – tuota odotetuinta herkkulahjaa! Fudge on pehmeää ja täyteläistä, mutta leikattavaa. Sitruuna-valkosuklaafudge sisältää täydellisen makuyhdistelmän.

4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sormisuolaa

Ohjeet

Laita noin 28 x 18 cm kokoisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi. Jätä sivuun.

Mittaa sokerit, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.

Keitä seosta 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). Tähän menee noin 20 minuuttia. Keitä hiljalleen keskilämmöllä. Älä sekoita missään vaiheessa, jos mahdollista.

Kaada kuuma massa metalliseen kulhoon ja lisää 1,5 sitruunan kuoriraaste (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon).

Vatkaa massaa sähkövatkaimella ja aloita lisäämään seuraavaksi valkosuklaa pienissä osissa (jos lisäät valkosuklaan liian nopeasti seos saattaa leikata liian nopeasta lämpötilan vaihdoksesta) sekaan vatkaten miedolla teholla.

Massa muuttuu paksummaksi ja heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.

Siirrä massa nopeasti leivinpaperoituun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.

Raasta päälle loput sitruunan kuoret ja ripottele sormisuola.

Peittele vuoka ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi tai yön yli jähmettymään.

Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi sellofaanipusseihin tai nauti itse!

Säilytä fudge jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin kaksi viikkoa.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!