Sitruuna-valkosuklaafudge

Keitä itse fudgea – tuota odotetuinta herkkulahjaa! Fudge on pehmeää ja täyteläistä, mutta leikattavaa. Sitruuna-valkosuklaafudge sisältää täydellisen makuyhdistelmän.

PT1H

4 tuntia

Arviot (56 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2,5 dl Dansukker Fariinisokeria
2,5 dl Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kuohukermaa
100 g voita
100 g valkosuklaata
2 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl sormisuolaa

Ohjeet

Laita noin 28 x 18 cm kokoisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi tai rouheeksi. Jätä sivuun.

Mittaa sokerit, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan.

Keitä seosta 120-asteiseksi (käytä digitaalista mittaria). Tähän menee noin 20 minuuttia. Keitä hiljalleen keskilämmöllä. Älä sekoita missään vaiheessa, jos mahdollista.

Kaada kuuma massa metalliseen kulhoon ja lisää 1,5 sitruunan kuoriraaste (massa jäähtyy hieman siirrettäessä kattilasta kulhoon).

Vatkaa massaa sähkövatkaimella ja aloita lisäämään seuraavaksi valkosuklaa pienissä osissa (jos lisäät valkosuklaan liian nopeasti seos saattaa leikata liian nopeasta lämpötilan vaihdoksesta) sekaan vatkaten miedolla teholla.

Massa muuttuu paksummaksi ja heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut ja sekoittunut, lopeta vatkaus.

Siirrä massa nopeasti leivinpaperoituun vuokaan ja painele tarvittaessa tasaiseksi.

Raasta päälle loput sitruunan kuoret ja ripottele sormisuola.

Peittele vuoka ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi tai yön yli jähmettymään.

Leikkaa kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi sellofaanipusseihin tai nauti itse!

Säilytä fudge jääkaapissa. Fudge säilyy parhaimmillaan noin kaksi viikkoa.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.