Pähkinänekku

Taita pala pähkinänekkua ja herkuttele rouskuvilla pähkinöillä ja suklaisella toffeella. Voit käyttää kotitekoiseen makeiseen suolattuja pistaasi-, cashew- tai maapähkinöitä.

n. 30 palaa

PT55M

1 tunti

Arviot (37 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl suolattuja pähkinöitä (maapähkinä, pistaasi tai cashew)
2 dl kuohukermaa
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria

Pinnalle
150 g tummaa suklaata

Ohjeet

Rouhi pähkinät. Varaa rouheesta ½ dl koristeluun.

Kuumenna kerma, siirappi ja sokeri kattilassa. Anna kiehua 145 °C:een, sekoita välillä. Ota kattila liedeltä. Lisää pähkinät.

Levitä massa leivinpaperoidulle pellille. Anna jäähtyä.

Sulata rouhittu suklaa vesihauteessa. Levitä seos toffeelevyn päälle. Koristele pähkinärouheella.

Paloittele levy tarjolle, kun se on täysin jäähtynyt.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?