
Herkkuja
raparperista
Raparperit kasvavat kovaa vauhtia, ja on aika kerätä talteen ensimmäiset mehevät varret. Raparperi on alun perin kotoisin Kiinasta. Aikoinaan sillä arveltiin olevan elimistöä vahvistavia vaikutuksia. Raparperista voi leipoa ja loihtia monenlaista hyvää. Tuttu raparperipiirakka monine muunnoksineen on kevään klassikko, mutta raparperista valmistat myös herkullisia jälkiruokia, hilloja ja juomia.
Usein kysyttyjä kysymyksiä raparperista ja sen käytöstä leivonnassa ja mehuissa
Raparperi rakastaa vaniljaa, mansikkaa, inkivääriä ja appelsiinia – makeus ja hapokkuus tasapainottavat toisiaan täydellisesti.
Ei aina – nuoret varret voi käyttää kuorimatta. Vanhemmista varsista voi poistaa kovan, säikeisen kuoren.
Jääkaapissa raparperi säilyy 5–7 päivää. Kääri kosteaan paperiin ja säilytä ilmatiiviissä pussissa.
Ei välttämättä – mutta jos varsi on puumainen, kevyt kuoriminen parantaa suutuntumaa valmiissa leivonnaisissa.
Raparperi säilyy pakastettuna noin 10–12 kuukautta – pilko ja pakasta annospusseihin heti tuoreena.
Raparperin nuoria varsia voi syödä läpi kesän. Isokokoisten varsien oksaalihappopitoisuus nousee kesän edetessä ja ne voivat olla myös puisevia.
Kotitekoinen raparperimehu säilyy avaamattomana kylmässä noin vuoden. Mehun voi myös pakastaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.