Herkkuja
raparperista
Raparperit kasvavat kovaa vauhtia, ja on aika kerätä talteen ensimmäiset mehevät varret. Raparperi on alun perin kotoisin Kiinasta. Aikoinaan sillä arveltiin olevan elimistöä vahvistavia vaikutuksia. Raparperista voi leipoa ja loihtia monenlaista hyvää. Tuttu raparperipiirakka monine muunnoksineen on kevään klassikko, mutta raparperista valmistat myös herkullisia jälkiruokia, hilloja ja juomia.
Usein kysyttyjä kysymyksiä raparperista ja sen käytöstä leivonnassa ja mehuissa
Raparperi rakastaa vaniljaa, mansikkaa, inkivääriä ja appelsiinia – makeus ja hapokkuus tasapainottavat toisiaan täydellisesti.
Ei aina – nuoret varret voi käyttää kuorimatta. Vanhemmista varsista voi poistaa kovan, säikeisen kuoren.
Jääkaapissa raparperi säilyy 5–7 päivää. Kääri kosteaan paperiin ja säilytä ilmatiiviissä pussissa.
Ei välttämättä – mutta jos varsi on puumainen, kevyt kuoriminen parantaa suutuntumaa valmiissa leivonnaisissa.
Raparperi säilyy pakastettuna noin 10–12 kuukautta – pilko ja pakasta annospusseihin heti tuoreena.
Raparperin nuoria varsia voi syödä läpi kesän. Isokokoisten varsien oksaalihappopitoisuus nousee kesän edetessä ja ne voivat olla myös puisevia.
Kotitekoinen raparperimehu säilyy avaamattomana kylmässä noin vuoden. Mehun voi myös pakastaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!