Herkkuja
raparperista

Raparperit kasvavat kovaa vauhtia, ja on aika kerätä talteen ensimmäiset mehevät varret. Raparperi on alun perin kotoisin Kiinasta. Aikoinaan sillä arveltiin olevan elimistöä vahvistavia vaikutuksia. Raparperista voi leipoa ja loihtia monenlaista hyvää. Tuttu raparperipiirakka monine muunnoksineen on kevään klassikko, mutta raparperista valmistat myös herkullisia jälkiruokia, hilloja ja juomia.

Raparperi-valkosuklaacookies

Raparperihillo Yorkshiren tapaan

Mansikkainen pannacotta ja balsamico-raparperia

Mehevä raparperipiirakka ja italialaista marenkia

Raparperi-mansikkajuustokakku

Raparperijäätelö

Raparperimurupiirakka

Raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-mansikkahillo

Raparperi-mansikkakakku

Raparperi-kaurapaistos

Raparperipiirakka

Raparperi-mascarponejäätelö

Raparperikiisseli

Raikas raparperijuoma

Helppo raparperijälkiruoka

Raparperi-/marjamuffinit

Raparperikakku

Maaritin raparperi-hedelmäsose

Raparperisima

Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka

Raparperi-rosmariinihillo

Raparperiketsuppi

Raparperitäytepullat

Raparperi-mojitomocktail

Raparperivispipuuro

Raparperi-vaniljahillo

Punssilla maustettu raparperihillo

Raparperi-kinuskikakku

Hedelmäinen toscapiiras

Usein kysyttyjä kysymyksiä raparperista ja sen käytöstä leivonnassa ja mehuissa

Raparperi rakastaa vaniljaa, mansikkaa, inkivääriä ja appelsiinia – makeus ja hapokkuus tasapainottavat toisiaan täydellisesti.

Ei aina – nuoret varret voi käyttää kuorimatta. Vanhemmista varsista voi poistaa kovan, säikeisen kuoren.

Jääkaapissa raparperi säilyy 5–7 päivää. Kääri kosteaan paperiin ja säilytä ilmatiiviissä pussissa.

Ei välttämättä – mutta jos varsi on puumainen, kevyt kuoriminen parantaa suutuntumaa valmiissa leivonnaisissa.

Raparperi säilyy pakastettuna noin 10–12 kuukautta – pilko ja pakasta annospusseihin heti tuoreena.

Raparperin nuoria varsia voi syödä läpi kesän. Isokokoisten varsien oksaalihappopitoisuus nousee kesän edetessä ja ne voivat olla myös puisevia.

Kotitekoinen raparperimehu säilyy avaamattomana kylmässä noin vuoden. Mehun voi myös pakastaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?