Herkkuja
raparperista

Raparperit kasvavat kovaa vauhtia, ja on aika kerätä talteen ensimmäiset mehevät varret. Raparperi on alun perin kotoisin Kiinasta. Aikoinaan sillä arveltiin olevan elimistöä vahvistavia vaikutuksia. Raparperista voi leipoa ja loihtia monenlaista hyvää. Tuttu raparperipiirakka monine muunnoksineen on kevään klassikko, mutta raparperista valmistat myös herkullisia jälkiruokia, hilloja ja juomia.

Raparperi-valkosuklaacookies

Raparperihillo Yorkshiren tapaan

Mansikkainen pannacotta ja balsamico-raparperia

Mehevä raparperipiirakka ja italialaista marenkia

Raparperi-mansikkajuustokakku

Raparperijäätelö

Raparperimurupiirakka

Raparperi-marenkipiirakka

Raparperi-mansikkahillo

Raparperi-mansikkakakku

Raparperi-kaurapaistos

Raparperipiirakka

Raparperi-mascarponejäätelö

Raparperikiisseli

Raikas raparperijuoma

Helppo raparperijälkiruoka

Raparperi-/marjamuffinit

Raparperikakku

Maaritin raparperi-hedelmäsose

Raparperisima

Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka

Raparperi-rosmariinihillo

Raparperiketsuppi

Raparperitäytepullat

Raparperi-mojitomocktail

Raparperivispipuuro

Raparperi-vaniljahillo

Punssilla maustettu raparperihillo

Raparperi-kinuskikakku

Hedelmäinen toscapiiras

Usein kysyttyjä kysymyksiä raparperista ja sen käytöstä leivonnassa ja mehuissa

Raparperi rakastaa vaniljaa, mansikkaa, inkivääriä ja appelsiinia – makeus ja hapokkuus tasapainottavat toisiaan täydellisesti.

Ei aina – nuoret varret voi käyttää kuorimatta. Vanhemmista varsista voi poistaa kovan, säikeisen kuoren.

Jääkaapissa raparperi säilyy 5–7 päivää. Kääri kosteaan paperiin ja säilytä ilmatiiviissä pussissa.

Ei välttämättä – mutta jos varsi on puumainen, kevyt kuoriminen parantaa suutuntumaa valmiissa leivonnaisissa.

Raparperi säilyy pakastettuna noin 10–12 kuukautta – pilko ja pakasta annospusseihin heti tuoreena.

Raparperin nuoria varsia voi syödä läpi kesän. Isokokoisten varsien oksaalihappopitoisuus nousee kesän edetessä ja ne voivat olla myös puisevia.

Kotitekoinen raparperimehu säilyy avaamattomana kylmässä noin vuoden. Mehun voi myös pakastaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.