Raparperijäätelö

Monipuolisesta raparperista teet myös herkullista jäätelöä ilman jäätelökonettakin.

10 annosta

12 tuntia

Arviot (25 kpl)

Ainekset

3 dl soseutettua raparperia
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
2 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 kananmunan keltuaista
2 ½ dl Dansukker Tomusokeria
5 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

1. Mausta soseeksi keitetty raparperi siirapilla ja anna jäähtyä.

2. Kiehauta maito ja kerma. Lisää joukkoon glukoosisiirappi, joka pitää jäätelön rakenteen sileänä.

3. Vaahdota keltuaisia ja tomusokeria sähkövatkaimella vesihauteessa pyöreäpohjaisessa lasi- tai metalliastiassa kuuman vesikattilan päällä kunnes seos sakenee vaaleaksi, kestäväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuumennettu maitoseos ja raparperisose.

4. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja lisää se munavaahtoon. Kaada seos pakastamisen kestävään astiaan. Peitä astia kannella tai foliolla ja pakasta seuraavaan päivään. Voit jäädyttää seoksen myös jäätelökoneessa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.