Ainekset
5 dl raparperia
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1/4–1/2 tl kanelia
1/2 dl vettä
2 1/2 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan yhdessä siirapin kanssa. Lisää kaneli ja vesi. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä seos.
Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri sekä jäähtynyt raparperiseos. Tarkista maku ja makeuta tarvittaessa lisää.
Laita seos pakastimeen ja suojaa kelmulla. Jäätelö on valmis seuraavana päivänä. Pyöritä jäätelöstä palloja ja tarjoa seuraksi vaaleaa siirappia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?