Raparperitäytepullat

Kiinteässä Karlsbader-taikinassa on enemmän voita ja munia kuin tavallisessa vehnätaikinassa.

noin 40 pikkupullaa

3 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Pullataikina
1 pkt tuorehiivaa
2 1/2 dl maitoa
4 kananmunaa
250 g pehmeää voita
1 1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
15–16 dl vehnäjauhoja

Kardemummatäyte
100 g pehmeää voita
1 1/2 tl kardemummaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Raparperitäyte
200 g raparperia
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä

Voiteluun
1 kananmuna

Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl vettä

Ohjeet

Murenna hiiva monitoimikoneessa. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, ja sekoita. Lisää loput ainekset, vatkaa hetki hiljaisella teholla. Jatka vatkaamista suuremmalla teholla 7 minuuttia.

Nostata taikinaa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Tee sillä aikaa täytteet. Vatkaa kulhossa kaikki kardemummatäytteen ainekset ja pane sivuun odottamaan. Huuhtele ja paloittele raparperit. Keitä paloja yhdessä veden ja sokerin kera noin kolme minuuttia. Sekoita ja anna jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä päälle puolet kardemummatäytteestä. Leikkaa levy puoliksi pidemmän sivun suuntaisesti ja sitten neliöiksi (n. 8x8 cm). Lusikoi nokare raparperitäytettä kullekin neliölle. Nosta kulmat ylös ja nipistä ne yhteen. Laita pullat leivinpaperoidulle pellille ja anna nousta liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Kauli ja täytä samoin loput taikinasta.

Voitele pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

Vinkki!
Voit paistaa pullat myös muffinipellillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.