Raparperitäytepullat

Kiinteässä Karlsbader-taikinassa on enemmän voita ja munia kuin tavallisessa vehnätaikinassa.

noin 40 pikkupullaa

PT1H

3 tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pullataikina
1 pkt tuorehiivaa
2 1/2 dl maitoa
4 kananmunaa
250 g pehmeää voita
1 1/4 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
15–16 dl vehnäjauhoja

Kardemummatäyte
100 g pehmeää voita
1 1/2 tl kardemummaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Raparperitäyte
200 g raparperia
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä

Voiteluun
1 kananmuna

Koristeluun
2 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl vettä

Ohjeet

Murenna hiiva monitoimikoneessa. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, ja sekoita. Lisää loput ainekset, vatkaa hetki hiljaisella teholla. Jatka vatkaamista suuremmalla teholla 7 minuuttia.

Nostata taikinaa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia. Tee sillä aikaa täytteet. Vatkaa kulhossa kaikki kardemummatäytteen ainekset ja pane sivuun odottamaan. Huuhtele ja paloittele raparperit. Keitä paloja yhdessä veden ja sokerin kera noin kolme minuuttia. Sekoita ja anna jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä päälle puolet kardemummatäytteestä. Leikkaa levy puoliksi pidemmän sivun suuntaisesti ja sitten neliöiksi (n. 8x8 cm). Lusikoi nokare raparperitäytettä kullekin neliölle. Nosta kulmat ylös ja nipistä ne yhteen. Laita pullat leivinpaperoidulle pellille ja anna nousta liinan alla noin 1 1/2 tuntia. Kauli ja täytä samoin loput taikinasta.

Voitele pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

Vinkki!
Voit paistaa pullat myös muffinipellillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.