Raparperi-mansikkajuustokakku

Raparperi-mansikkajuustokakku keksipohjalla ilman liivatetta on helppotekoinen. Mansikka ja raparperi ovat tuttu kesäinen makupari juhannuskakkuun.

10 palaa

12 h

Arviot (42 kpl)

Ainekset

Pohja
250 g digestivekeksejä
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
125 g sulatettua voita

Täyte
500 g tuorejuustoa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3–4 dl vispikermaa

Raparperi-mansikkahilloke
200 g raparperia
200 g mansikoita
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Koristeluun
tuoreita mansikoita

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

2. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula ja sokeri. Painele seos irtopohjavuokaan (halk. n. 20 cm). Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Sekoita keskenään muut täytteen ainekset paitsi kerma. Lisää kerma ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada pohjan päälle ja pane jääkaappiin jäähtymään.

4. Valmista hilloke. Anna raparperipalojen ja mansikoiden kiehua kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää hyytelösokeri Multi ja anna kiehua noin 4 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja soseuta sileäksi.

5. Kaada hilloke kakun päälle. Pane kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mieluummin yön yli. Koristele tuoreilla mansikoilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.