Raparperi-/marjamuffinit

Tällä ohjeella leivot mehevät muffinit, jotka maustat keväällä raparperilla ja kesällä marjoilla.

13 kpl

30 minuuttia

Arviot (43 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 munaa
1,5 dl kermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl raparperipaloja tai marjoja

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä raparperipalat tai marjat. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Vinkki!
Tarjoa lisäksi kerma- tai vaniljavaahtoa ja marjoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.