Raparperi-valkosuklaacookies

Maanmainiot cookiet, joissa maistuu raparperi ja kesä! Rapeat raparperi-valkosuklaacookies on kirpeän raparperin ja makean valkosuklaan täydellinen kombo.

n. 32 kpl

PT55M

50 min

Arviot (101 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g raparperia
225 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g valkosuklaahippuja
(Koristeluun valkosuklaahippuja)*

 

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

2. Huuhtele raparperin varret, kuivaa ja paloittele pieniksi paloiksi (voit myös käyttää pakasteraparperia). Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda, kardemumma ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon raparperipalat ja 2/3 valkosuklaasta.

4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tangoiksi. Jaa tangot 16 palaan (n. 30 g/pala) ja pyöritä palloiksi. Pane pallot leivinpaperoidulle pellille, jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman ja ripottele päälle loput suklaasta. Paista 15–16 minuuttia. (Koristele.)

*Vinkki!
Voit koristella cookiet ripottelemalla valkosuklaahippuja pinnalle uunista otettaessa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.