Ainekset
250 g raparperia
225 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
4 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g valkosuklaahippuja
(Koristeluun valkosuklaahippuja)*
Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
2. Huuhtele raparperin varret, kuivaa ja paloittele pieniksi paloiksi (voit myös käyttää pakasteraparperia). Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, sooda, kardemumma ja suola ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon raparperipalat ja 2/3 valkosuklaasta.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tangoiksi. Jaa tangot 16 palaan (n. 30 g/pala) ja pyöritä palloiksi. Pane pallot leivinpaperoidulle pellille, jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman ja ripottele päälle loput suklaasta. Paista 15–16 minuuttia. (Koristele.)
*Vinkki!
Voit koristella cookiet ripottelemalla valkosuklaahippuja pinnalle uunista otettaessa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!