Raparperi-marenkipiirakka

Hurmaava marengilla hunnutettu piiras kätkee sisäänsä mehevän raparperitäytteen.

6–8 pientä tai yksi iso piirakka

45 minuuttia

Arviot (84 kpl)

Ainekset

Pohja
250 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Raparperitäyte
400 g raparperia
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä
Marenki
3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuihin pikkuvuokiin tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa: pienet piiraat saattavat kypsyä isoa nopeammin.

Paloittele raparperi viipaleiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kääntele, kunnes pehmenevät hieman. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Valmista marenki.

Laita munanvalkuaiset metalliseen kulhoon yhdessä sokerin kanssa. Laita kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa kiehuvaa vettä) ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes massa on kiinteää ja pursotettavissa tai lusikoitavissa.

Lusikoi marenki piirakan pinnalle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Huomioi, että tämä vie vain hetken.

Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.