Raparperi-marenkipiirakka

Hurmaava marengilla hunnutettu piiras kätkee sisäänsä mehevän raparperitäytteen.

6–8 pientä tai yksi iso piirakka

45 minuuttia

Arviot (106 kpl)

Ainekset

Pohja
250 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Raparperitäyte
400 g raparperia
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä
Marenki
3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuihin pikkuvuokiin tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa: pienet piiraat saattavat kypsyä isoa nopeammin.

Paloittele raparperi viipaleiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kääntele, kunnes pehmenevät hieman. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.

Valmista marenki.

Laita munanvalkuaiset metalliseen kulhoon yhdessä sokerin kanssa. Laita kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa kiehuvaa vettä) ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes massa on kiinteää ja pursotettavissa tai lusikoitavissa.

Lusikoi marenki piirakan pinnalle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Huomioi, että tämä vie vain hetken.

Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.