Ainekset
Pohja
250 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Raparperitäyte
400 g raparperia
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl vettä
Marenki
3 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria
Ohjeet
Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuihin pikkuvuokiin tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa: pienet piiraat saattavat kypsyä isoa nopeammin.
Paloittele raparperi viipaleiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kääntele, kunnes pehmenevät hieman. Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Valmista marenki.
Laita munanvalkuaiset metalliseen kulhoon yhdessä sokerin kanssa. Laita kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa kiehuvaa vettä) ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes massa on kiinteää ja pursotettavissa tai lusikoitavissa.
Lusikoi marenki piirakan pinnalle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Huomioi, että tämä vie vain hetken.
Tarjoa jäähtynyt piiras sellaisenaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!