Raparperi-kinuskikakku

Raparperi-kinuskikermakakku on tuleva klassikko ja täydellinen juhannukseen ja kesäjuhliin. Sokerikakkupohja leivotaan kolmen lasin tekniikalla ja kakku kruunataan kandeeratuilla kukilla.

15 henkilölle

PT6H
PT2D
Täytekakut

6 tuntia

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Sokerikakkupohja
4 isoa munaa
saman verran Dansukker Taloussokeria
puolet lasin tilavuudesta vehnäjauhoja
puolet lasin tilavuudesta perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Raparperihilloke
500 g raparperia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 dl maissitärkkelystä

Kinuskivaahto
2 dl Dansukker Fariinisokeria
6 dl vispikermaa

Kostutus
2 dl maitoa

Kinuskikuorrute
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
(n. 100 g omenamarmeladia)

Kermavaahto (reunat ja pursotus)
4 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Kandeeratut eli sokeroidut kukat
syötäviä kukkia
valkuaista
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

 

Ohjeet

POHJA

Riko munat lasiin. Kaada toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin munia on. Myös jauhoja tulee sama määrä kuin munia siten, että puolet on vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimesta valuttamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle.

Siivilöi jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla rauhallisesti käännellen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (sisähalkaisija 23 cm).

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakkupohja jäähdytysritilän päälle. Anna jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen kolmeen osaan.

RAPARPERIHILLOKE

Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä sokerin kanssa.

Keitä kolmisen minuuttia, kunnes raparperit ovat hieman pehmenneet ja niistä on erottunut mehua.

Mittaa astiaan maissitärkkelys ja kaada kattilasta joukkoon noin desilitra lientä. Sekoita tasaiseksi ja kaada takaisin kattilaan.

Jatka keittämistä pari minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä. Nosta jääkaappiin, jossa se jähmettyy sopivan paksuksi.

KINUSKIVAAHTO

Mittaa kulhoon fariinisokeri ja kerma. Vatkaa vaahdoksi.

KAKUN KOKOAMINEN

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Huom! Alimmaiseksi kannattaa laittaa kakkupohjan paistopinta – eli se puoli, joka on ollut paistettaessa pinnalla. Päällimmäiseksi taas laitetaan vuoan pohjaa vasten ollut sileä puoli.

Kostuta maidolla. Alimman kerroksen kostutus tehdään maltilla, ja määrää lisätään kerroksittain ylöspäin – eniten kostuketta tulee siis päällimmäiseen levyyn.

Levitä päälle puolet raparperihillokkeesta ja kinuskivaahdosta.

Laita päälle seuraava pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Jos kinuskivaahtoa jää hieman yli, sitä voi käyttää reunojen tasoitteluun. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy ja kostuta.

KUORRUTE

Kakun pinnalle voi levittää kerroksen marmeladia, joka tasoittaa pinnan ja auttaa kinuskia säilyttämään paremmin kiiltonsa.

Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan.

Keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee ja sen lämpötila on 110–112 astetta.

Kaada kinuski heti kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

KERMAVAAHTO

Vatkaa kerma ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Pyyhkäise kermavaahtoa lastalla kakun reunaan siten, että seuraava pyyhkäisy tulee aina osittain edellisen päälle.

Laita loput vaahdosta pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun päällisen reunoille.

KANDEERATUT KUKAT – tee tarjoilua edeltävänä päivänä!

Kasta kukka valkuaiseen. Pyyhi ylimääräinen valkuainen pois – ohut kerros riittää. Huolehdi kuitenkin, että valkuaista on joka kohdassa – myös terälehtien alapuolella. Voit käsitellä useamman kukan kerralla ennen sokeroimista.

Ripottele kukan päälle Siro-sokeria. Paksummat lehdet voi sokeroida myös kastamalla sokeriin. Sokeroi kukat joka puolelta.

Laita kukat leivinpaperin päälle ja anna kuivua ja kovettua huoneenlämmössä yön yli. Asettele sitten kakun koristeeksi.

NÄIN AJOITAT KAKUN VALMISTELUT

2 päivää ennen tarjoilua:

•                     Kakkupohja

•                     Raparperihilloke

1 päivä ennen tarjoilua:

•                     Kakun täyttäminen

•                     Kuorruttaminen

•                     Kukkien kandeeraus

Tarjoilupäivänä:

•                     Kukkien asettelu kakun päälle

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?