Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka

Leivo ihana raparperipiirakka, joka sopii vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Vegaanisessa piiraassa ei ole kananmunia eikä maitotuotteita.

8 annosta

PT50M
PT0M
Piirakat

50 minuuttia

Arviot (80 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 1/2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijajogurttia
Täyte
4–5 dl raparperipaloja
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
ripaus kanelia
Pinnalle
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl rypsiöljyä

Ohjeet

Sekoita kulhossa pohjataikinan ainekset. Painele seos halkaisijaltaan 24–26 cm:n piirasvuokaan, jonka voit vuorata halutessasi leivinpaperilla. Käytä taikinan levittämiseen apuna gluteenitonta jauhoseosta.

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele raparperit taikinan päälle kauttaaltaan ja sirottele pinnalle sokeria ja ripaus kanelia.

Sekoita kulhossa kaikki muruseoksen ainekset ja ripottele se piiraan päälle.

Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai soijajogurtin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?