Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka

Leivo ihana raparperipiirakka, joka sopii vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Vegaanisessa piiraassa ei ole kananmunia eikä maitotuotteita.

8 annosta

50 minuuttia

Arviot (72 kpl)

Ainekset

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 1/2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijajogurttia
Täyte
4–5 dl raparperipaloja
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
ripaus kanelia
Pinnalle
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl rypsiöljyä

Ohjeet

Sekoita kulhossa pohjataikinan ainekset. Painele seos halkaisijaltaan 24–26 cm:n piirasvuokaan, jonka voit vuorata halutessasi leivinpaperilla. Käytä taikinan levittämiseen apuna gluteenitonta jauhoseosta.

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele raparperit taikinan päälle kauttaaltaan ja sirottele pinnalle sokeria ja ripaus kanelia.

Sekoita kulhossa kaikki muruseoksen ainekset ja ripottele se piiraan päälle.

Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai soijajogurtin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.