Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka -Dansukker

Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka

8 annosta 50 minuuttia
Leivo ihana raparperipiirakka, joka sopii vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokavalioon. Vegaanisessa piiraassa ei ole kananmunia eikä maitotuotteita.
Vegaaninen ja gluteeniton raparperipiirakka
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 1/2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl soijajogurttia

Täyte

  • 4–5 dl raparperipaloja
  • 3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ripaus kanelia

Pinnalle

  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria TAI Fariinisokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ½ dl rypsiöljyä

Sekoita kulhossa pohjataikinan ainekset. Painele seos halkaisijaltaan 24–26 cm:n piirasvuokaan, jonka voit vuorata halutessasi leivinpaperilla. Käytä taikinan levittämiseen apuna gluteenitonta jauhoseosta.

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele raparperit taikinan päälle kauttaaltaan ja sirottele pinnalle sokeria ja ripaus kanelia.

Sekoita kulhossa kaikki muruseoksen ainekset ja ripottele se piiraan päälle.

Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa sellaisenaan tai soijajogurtin kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;