Raparperimurupiirakka

Leivo maistuva raparperipiirakka rahkatäytteellä ja rapealla murupinnalla. Kokeile myös karviaisia tai punaherukoita.

12 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (41 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g sulatettua voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi
2 dl maitorahkaa, kermaviiliä tai piimää
1 muna

Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin raastettua kuorta
2–3 raparperinvartta

Ohjeet

Vatkaa sulatettu voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Ota puolet sivuun.

Lisää toiseen puolikkaaseen maitorahka, kermaviili tai piimä ja muna vatkaten.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm tai suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat 20x30 cm.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita taikinan päälle.  Viipaloi raparperinvarret ja ripottele rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle muruseos ja paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet kauniin värin.

Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä piiras jääkaapissa.

Vinkki!
Leivo herkullinen piirakka myös kirpeistä karviaisista tai punaherukoista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.