Ainekset
100 g sulatettua voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi
2 dl maitorahkaa, kermaviiliä tai piimää
1 muna
Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin raastettua kuorta
2–3 raparperinvartta
Ohjeet
Vatkaa sulatettu voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Ota puolet sivuun.
Lisää toiseen puolikkaaseen maitorahka, kermaviili tai piimä ja muna vatkaten.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm tai suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat 20x30 cm.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita taikinan päälle. Viipaloi raparperinvarret ja ripottele rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle muruseos ja paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet kauniin värin.
Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä piiras jääkaapissa.
Vinkki!
Leivo herkullinen piirakka myös kirpeistä karviaisista tai punaherukoista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!