Ainekset
100 g sulatettua voita
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Lisäksi
2 dl maitorahkaa, kermaviiliä tai piimää
1 muna
Täyte
500 g maitorahkaa
2 munaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl hyvin pestyn luomuappelsiinin raastettua kuorta
2–3 raparperinvartta
Ohjeet
Vatkaa sulatettu voi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Ota puolet sivuun.
Lisää toiseen puolikkaaseen maitorahka, kermaviili tai piimä ja muna vatkaten.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on 24–26 cm tai suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat 20x30 cm.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita taikinan päälle. Viipaloi raparperinvarret ja ripottele rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle muruseos ja paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes pohja ja pinta ovat saaneet kauniin värin.
Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä piiras jääkaapissa.
Vinkki!
Leivo herkullinen piirakka myös kirpeistä karviaisista tai punaherukoista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?