Ainekset
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 kananmunan keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
400 g tuoretta raparperia
Sokeriliemi italialaiseen marenkiin
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
½ dl vettä
Ohjeet
1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vispaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
2. Leikkaa raparperi noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja ripottele päälle raparperit. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan.
4. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Sekoita ja anna kuumentua 120-asteiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa niin kauan, että marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
5. Leikkaa raparperikakku neliöiksi ja pursota niille marenkia. Polta marengin pinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastusten alla noin minuutin ajan.
Vinkki!
Halutessasi jätä marenki pois ja tarjoa piirakka esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!