Mehevä raparperipiirakka ja italialaista marenkia

Leivo uunipellillinen mehevää raparperipiirakkaa ja italialaista marenkia. Voit tarjota sitruunankuorella maustetun piirakan myös jäätelön kera.

uunipellillinen (n. 30 x 40 cm)

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 kananmunan keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin)
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
400 g tuoretta raparperia

Sokeriliemi italialaiseen marenkiin
2 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
½ dl vettä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vispaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää myös sitruunankuoriraaste.

2. Leikkaa raparperi noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.

3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja ripottele päälle raparperit. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kokonaan.

4. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Sekoita ja anna kuumentua 120-asteiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa niin kauan, että marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

5. Leikkaa raparperikakku neliöiksi ja pursota niille marenkia. Polta marengin pinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastusten alla noin minuutin ajan.

Vinkki!
Halutessasi jätä marenki pois ja tarjoa piirakka esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.