Ainekset
Pohja
200 g kaurakeksejä
75–100 g sulatettua voita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
noin 10 mansikkaa
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl raparperipaloja
1 rkl vettä
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua tai vettä
Pinnalle
runsaasti tuoreita mansikoita
(minttua tai sitruunamelissaa)
Ohjeet
Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieretysten leikkauspinta ulospäin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.
Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?