Raparperi-mansikkakakku

Raparperi antaa upean maun kesäiseen kakkuun. Koristele hyydytetty kakku tuoreilla mansikoilla ja tarjoa kesäjuhlien kruununa.

8–10 annosta

40 minuuttia + hyytyminen

Arviot (201 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g kaurakeksejä
75–100 g sulatettua voita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

noin 10 mansikkaa
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl raparperipaloja
1 rkl vettä
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua tai vettä
Pinnalle
runsaasti tuoreita mansikoita
(minttua tai sitruunamelissaa)

Ohjeet

Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieretysten leikkauspinta ulospäin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.

Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.