Raparperi-mansikkakakku

Raparperi antaa upean maun kesäiseen kakkuun. Koristele hyydytetty kakku tuoreilla mansikoilla ja tarjoa kesäjuhlien kruununa.

8–10 annosta

40 minuuttia + hyytyminen

Arviot (257 kpl)

Ainekset

Pohja
200 g kaurakeksejä
75–100 g sulatettua voita
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

noin 10 mansikkaa
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl raparperipaloja
1 rkl vettä
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 ½ dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua tai vettä
Pinnalle
runsaasti tuoreita mansikoita
(minttua tai sitruunamelissaa)

Ohjeet

Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieretysten leikkauspinta ulospäin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.

Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.